reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kynutý koláč s hruškovo-jablkovou náplní

Recept na vláčný koláč s náplní z hrušek, jablek, mandlí a ricotty. Koláč navíc krásně voní po skořici!


  • 4,4

    19×

    4,3 19
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 620 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 877 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 624 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 705 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Snadný a rychlý dezert: Brownie mug cake krok za krokem

14. 1. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kynuté těsto. Droždí utřeme se lžičkou cukru do hladka, přimícháme asi 50 ml vlažného mléka, lžičku mouky a necháme vyběhnout kvásek. Máslo rozpustíme. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zbývající cukr a mléko, kvásek, žloutky a máslo. Ze směsi vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme zakryté kynout. Vykynuté těsto opět prohněteme a opět necháme vykynout. Celý proces opakujeme ještě 3x.

Mezitím si připravíme náplň. Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou. Ovoce osladíme medem a promícháme s ricottou, vanilkovým cukrem, nasekanými mandlemi a skořicí. Náplň můžeme dosladit cukrem.

Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme plát ve velikosti plechu. Hlubší plech na koláče vyložíme pečícím papírem a na něj rozprostřeme plát těsta. Na těsto rovnoměrně naneseme náplň a překryjeme druhým plátem vykynutého těsta. Okraje důkladně spojíme a koláč potřeme rozšlehaným vejcem s bílky a smetanou. Horní plát těsta na několika místech proděravíme, aby mohla odcházet pára.

Kynutý koláč s hruškovo-jablkovou náplní pečeme v předehřáté troubě asi při 180 °C přibližně 45 - 50 minut dozlatova. Hotový koláč vyjmeme z trouby a ještě horký potřeme kouskem tuhého másla a zaprášíme moučkovým cukrem.

Kynutý koláč s hruškovo-jablkovou náplní a mandlemi podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kynutý koláč s hruškovo-jablkovou náplní

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.