reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

těsto

Postup přípravy

Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na rozpáleném oleji nebo sádle. V malé misce rozdrobíme droždí, přilijeme trochu teplé vody a rozmícháme.

Přichystáme si domácí pekárnu a nastavíme program na zadělávání těsta. Do nádoby v pekárně dáme sůl, teplou vodu, vejce, mouku, osmahnuté rohlíky a nakonec přichystané droždí. Pekárnu zapneme a počkáme, až těsto vykyne a program skončí.

Ze vzniklého těsta vyválíme 2 válečky, které vložíme do vroucí osolené vody a z každé strany po 10 minutách vaříme v zakrytém hrnci na mírném ohni.

Kynutý knedlík z domácí pekárny podáváme podle chuti k různým omáčkám a masu.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Kynutý knedlík z domácí pekárny