reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kynutý croissant s marmeládou

Sladké pečivo plněné námi oblíbenou marmeládou. Recept na výbornou snídani nebo svačinu.


  • 4,5

    15×

    4,4 15
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Droždí rozpustíme ve vlažném oslazeném mléce. Ve větší míse promícháme mouku s cukry, nastrouhanými kůrami z pomeranče a citronu a vanilkou. Do středu uděláme důlek, do kterého vlijeme kvásek. Mícháme a přiléváme mléko, celá vejce, žloutek a jakmile je vejce zpracované, přidáme sůl a rozpuštěné máslo.

Těsto přendáme na pomoučněný vál a rukama jej zpracujeme do nelepkavého těsta. Hladké nelepivé těsto vypracujeme do bochánku, přikryjeme a necháme vykynout do zdvojnásobení.

Vykynuté těsto rozdělíme asi na 8 menších kuliček, které vyválíme na stejné slabé placky. První kulatou placku uložíme na pečicí papír, potřeme rozpuštěným máslem a přikryjeme další vyválenou kulatou plackou. Opakujeme potřením másla, pocukrováním a dalším přikrytím. Poslední 8. plát těsta necukrujeme a ani nepotíráme máslem.

Ze všech všech 8 kulatých těst na sobě vyválíme jeden větší kulatý plát silný asi 0,5 cm. Z těsta nařízneme 12 trojúhelníčků, které srolujeme do rohlíčků - croissantů. Croissanty uložíme na plech vyložený papírem dál od sebe a necháme opět kynout do zdvojnásobení.

Croissanty potřeme vejcem rozšlehaným s vodou a pocukrujeme cukrem. Pečeme asi 15 - 20 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Croissanty potom plníme marmeládou cukrářskou injekcí podle chuti.

Kynuté croissanty s marmeládou jsou výborné vlažné i vychladlé.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kynutý croissant s marmeládou

    Celkový počet komentářů: 1

    • sqr
      sqr

      ....cože, kynutý croissant? Tak tedy spíš kynuté něco, co se za croissant vydává - kamaráda by z toho nejspíš trefila pepka - on je totiž Francouz, vyučený pekaž/cukrář a má tady v Praze prodejničku, která Paula a spol. hravě strčí do kapsy (a s cenou je někde na jedné třetině až polovině té jejich i přesto, že všechno u něj je tradiční ruční práce - plus navíc ještě i sezónní; zrovna dneska jsem byl " zaskočený " jeho fugasem s medvědím česnekem...)

      05.04.2019 14:13:11


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Kynutý croissant s marmeládou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.