reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Kynutý broskvový koláč se smetanou

Vyzkoušejte kynutý koláč s broskvemi. Je připravený trochu jinak, než kynutý koláč klasický, ale zaručeně vám bude chutnat.


  • 4,6

    18×

    4,5 18
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nádivka

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Příprava těsta: Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, trochu mouky a necháme vykynout kvásek. Mouku prosejeme se solí, máslo rozpustíme.
Když je kvásek vykynutý, přidáme ho k mouce, přilijeme máslo a zbytek mléka. Vypracujeme hladké těsto, které nelepí. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut vykynout.

Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme pecek a nakrájíme na půlměsíčky - asi na šestinky.

Příprava nádivky: Žloutky oddělíme od bílků. Změklé máslo ušleháme s cukrem, lžící pudinkového prášku a se žloutky do pěny. Do ní zamícháme nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Zvlášť ušleháme do husté konzistence smetanu a zvlášť i tuhý sníh z bílků. Do máslového krému postupně zlehka zamícháme šlehačku a sníh.

Vykynuté těsto rozválíme (přímo na pečícím papíru) na obdélníkovou placku o velikosti plechu. Doporučuji plech s vyvýšenými okraji. Těsto a hlavně nádivka při pečení nabude a mohla by přetékat.

Těsto přeneseme s pečícím papírem na plech a na placku rozetřeme nádivku. Na nádivku poklademe nakrájené broskve. Dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme v horkovzdušné troubě při 180 °C asi 35 minut.

Upečený kynutý broskvový koláč se smetanou necháme vychladnout. Chladnutím opět splaskne.

Vychladlý broskvový koláč posypeme moučkovým cukrem a podáváme k čaji nebo kávě. Chutná výborně.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kynutý broskvový koláč se smetanou

    Celkový počet komentářů: 2

    • Ája
      Ája

      Broskvový koláč kynutý

      Peču často kynuté koláče s ovocem, ale kostka droždí na tak malé množství mouky, je opravdu hodně, dala bych méně. Když jsem dala větší množství, bylo droždí příliš cítit a pěkně se po něm říhalo :) Ája

      15.07.2020 23:43:42

    • blancmr
      blancmr

      Ahojík místo smetany jsem použila tvaroh ve vaničce Jinak opravdu to bylo dobrý Tohle těsto použiji i na jiné ovoce :)

      28.05.2011 20:44:50


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kynutý broskvový koláč se smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.