reklama
hledat uživatel
       

Kynutý bramborák

Klasické bramboráky zná téměř každý, ale velmi chutný je i bramborák připravovaný z kynutého těsta.


  • 3,1

    69×

    3 69
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z vlažného mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek, který necháme vzejít.

Syrové brambory oloupeme a jemně nastrouháme, vařené prolisujeme. Česnek oloupeme a utřeme se solí, maso nakrájíme na malé kostičky. Pekáč dobře vymastíme sádlem, troubu předehřejeme na 220°C.

Oba druhy brambor promícháme dohromady, přidáme česnek, koření, vejce ušlehaná do pěny, vykynutý kvásek, maso a eventuálně těsto osolíme.

Kynuté bramborové těsto nalijeme do pekáčku a necháme dobře vykynout. Poté jej silně pomastíme a upečeme dozlatova.

Kynutý bramborák podáváme se zeleninovým salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kynutý bramborák

    Celkový počet komentářů: 1

    • Ivana
      Ivana

      Tak jsem delala vas bramborak, vsechno slo hladce, dalo to praci, delala jsem ho asi 2 hodiny, vykynul mi v pekacku krasne, tak jsem ho jeste potom pokapala rozpustenym sadlem, ale to mu zrejme neudelalo dobre, spadaval velice rychle, tak jsem ho hned soupla do rozehrate trouby na 200 stupnu a pekla, zezlatnul, to ano, ale taky klesnul - uplne, na povrchu byl krupavy a uvnitr blemstavy a neupeceny. Po vykynuti ani pamatky. Jste si jista, ze 4 lzice mouky je spravne mnozstvi? V jinych receptech uvadeji 200 - 250g polohrube mouky a vy jen 4 hladke. No tak bramborak leti do kose, my jsme hlady a ja jsem totalne zpruzena...

      28.12.2012 20:44:52

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Kynutý bramborák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.