reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Kynuté těsto na pizzu

Kynuté těsto na pizzu

Chcete upéci pizzu a nechutná vám z listového těsta? Tady je tradiční italský recept.


  • 3,1

    2 102×

    3,1 2102
  • 35 min

  • 14×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vlažnou vodu smícháme s olejem a rozpustíme v ní droždí.

Mouku trochu osolíme a prosejeme. Vlijeme "kvásek" a těsto na pizzu hněteme tak dlouho, dokud není hladké a nepřichytává se na stěny nádoby.

Takto připravené těsto na pizzu přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut kynout. Po této době těsto opět krátce prohněteme.

Kynuté těsto na pizzu rozložíme do vymazané formy nebo na vymazaný plech a doplňujeme podle chuti šunkou, sýrem, rajčaty, kečupem, bylinkami a nejrůznější zeleninou.

Kynuté těsto na pizzu s nejrůznější ingrediencemi pečeme v rozpálené troubě dozlatova a ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kynuté těsto na pizzu

    Celkový počet komentářů: 46
    • igor
      igor

      myslím, že to není správně

      Zdravím, po několika návštěvách italských restauracích a vysvětlení proč je pizza dietní jsem pochopil, že těsto na pizzu se musí nechat v chledničce minimálně 12 hodin odpočinout. Tím jak tvrdí Italové se ztratí kvasnice a pizza je dietní..... Bohužel na receptech jsem našel jenom jedinný recept, který na tuto skutečnost poukazuje ..

      19.07.2017 20:30:24

    • ANONYM
      ANONYM

      AHOJ JE MI 14 A NEVIM NA KOLIK STUPŇU SE TO MÁ PECT PROTOŽE SE TU FURT HADATE o.O TAK KOLIK ? :ooo pS. bARČA A lUCKA ..!

      27.06.2014 17:23:57

    • bajo
      bajo

      Co to je za nesmysly - droždí do oleje? Kdo sem tu hovadinu vložil, proboha? Ti, co tu tvrdí, že jim to vykynulo, nejspíš moc chlastaj u vaření. A doporučení: péct na 350 stupňů? To může napsat jen skutečný odborník v kuchyni! Běžte se vycpat s takovýma receptama!

      19.05.2012 20:02:52

      • Kyselo
        Kyselo

        Pece na pizzu začínají na 400 °C, akorát bych použil olivový olej extra virgin a nechal kynout pomalu alespoň 12 hodin v lednici. Recept je naprosto v pořádku, ale jestli máte raději pizzu z mražáku tak prosím...

        17.11.2012 00:05:26

    • Anonym
      Anonym

      Prosím Vás, na kolik stupňů celesia se má těsto péct?

      25.02.2010 21:42:02

    Nalezeno receptů: 46
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Kynuté těsto na pizzu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.