Lívancové těsto se špenátem je základem k chutným lívancům, které pak obalíme v sýru.
cukr | |
3-4 stroužky | česnek |
sůl | |
1 ks | vejce |
7.5 dl | mléko |
majoránka | |
25 g | droždí |
300 g | hladká mouka |
strouhaný sýr | |
150 g | špenát mražený |
drcený kmín | |
tuk na pečení |
Mražený špenát necháme v cedníku rozmrazis a okapat. Musíme použít listový nesekaný špenát. V malém množství vlažného mléka rozmícháme droždí se špetkou cukru a necháme vykynout. Do zbylého vlažného mléka přidáme vykynutý kvásek, špenát, vejce, posátou mouku, rozetřený česnek, koření a osolíme.
Vypracujeme středně husté těsto a necháme je na teplém místě vykynout. Z vykynutého těsta pečeme na pánvi potřené tukem po obou stranách lívance. Horké lívance obalíme v nastrouhaném tvrdém sýru a podáváme s vařenými brambory.
Lívance chutnají i samotné s velkým množstvím zeleninového salátu.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena