reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kynuté slané preclíky

Preclíky, které jsou trošku pracnější, ale dlouho vydrží křehké.


  • 3,8

    13×

    3,7 13
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Máslo a tuk necháme v lednici ztuhnout. Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek.

Mouku prosejeme do mísy. Nastrouháme do ní máslo i tuk, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto. Zadělané těsto necháme asi 30 minut odpočinout v lednici.

Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky a tvarujeme preclíky. Zbytek těsta vždy necháme v ledničce. Preclíky dáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem, můžou být i jiná semínka - slunečnice, sezam, mák, lněné. Kynuté slané preclíky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova.

Kynuté slané preclíky necháme trochu vychladnout a můžeme se do nich pustit.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kynuté slané preclíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.