reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kynuté překládané pagáčky s medvědím česnekem

Jaro a sezóna medvědího česneku jsou v plném proudu, proto zkuste podle receptu připravit velmi chutné pagáčky s medvědím česnekem. Recept krok za krokem.


  • 2,2

    20×

    2,2 20
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Postup přípravy

Hladkou mouku prosejeme do mísy, osolíme a zpracujeme s čerstvým máslem na drobenku. Do jamky v mouce rozdrobíme čerstvé droždí, posypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem a necháme vykynout kvásek.

Medvědí česnek omyjeme, osušíme, odkrojíme stopky a posekáme nadrobno. K vykynutému kvásku přidáme kyselou smetanu, vaječné žloutky a mísícími háky robota zpracujeme na nelepivé pružné lesklé těsto, které bez dalšího kynutí vyklopíme na nepomoučněnou desku. Není potřeba moučnit, protože těsto vůbec nelepí a výborně se s ním pracuje.

Těsto rozválíme na obdélník o velikosti 30 x 50 cm a tloušťce asi 2 až 3 mm. Rozválené těsto potřeme vlažným rozpuštěným máslem tak, že po obvodu vynecháme asi 3 cm široký volný pás a posypeme dvěma třetinami posekaného medvědího česneku.

Od delší strany těsto stočíme na těsno do závinu, který přehneme o jednu třetinu zprava doleva a o jednu třetinu zleva doprava. Přeložené těsto zploštíme několika údery na plocho válečkem, přikryjeme čistou utěrkou a necháme 10 minut odpočívat.

Znovu těsto rozválíme na obdélník, posypeme zbylým medvědím česnekem a celý postup zopakujeme, necháme 10 minut odpočívat. Postup zopakujeme ještě jednou, po 10 minutách naposledy těsto rozválíme na tloušťku asi 1 cm a vykrajovátkem o průměru 4 cm vykrojíme okrouhlé pagáčky, na kterých uděláme mřížku.

Pagáčky přeložíme na plech vystlaný teflonovou fólií, necháme 10 minut kynout a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pagáčky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 15 až 20 minut dorůžova. Upečené pagáčky vybereme z trouby a necháme vychladnout na mřížce.

Kynuté překládané pagáčky s medvědím česnekem servírujeme k sytým polévkám na kyselo. Pagáčky jsou však i výborným pohoštěním k vínu pro návštěvy. Klidně je můžeme připravit v předstihu den dopředu, protože jsou velmi chutné, čerstvé a vláčné i druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kynuté překládané pagáčky s medvědím česnekem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.