Kynuté placky z grilu s okurkovým salátem

1 hod | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2155x
Recept na chutnou přílohu, kterou si připravíme při zahradním grilování. Placky z grilu podáváme jako přílohu k masu a jako samostatný pokrm s okurkovým salátem.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme těsto. Droždí utřeme se lžičkou cukru, dokud nevznikne hladká kašička, do které vmícháme 2 lžíce vlažné vody. Necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy a promícháme se lžičkou soli a špetkou jedlé sody. Pak spolu s jogurtem, vzešlým kváskem, olejem a vlažnou vodou vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout. Máslo zahřejeme, necháme rozpustit a promícháme s drcenými bylinkami pískavice.

Připravíme si okurkový salát. Oloupanou okurku (střední velikosti) nastrouháme nahrubo a přebytečnou šťávu vymačkáme. V míse promícháme zakysanou smetanu s jogurtem, česnekem, okurkou a pažitkou. Okurkový salát podle chuti osolíme, opepříme a necháme vychladit.

Vykynuté těsto znovu prohněteme, rozdělíme na kousky a necháme ještě asi 15 minut vyběhnout. Z každého kousku těsta tvoříme naolejovanýma rukama placky, které pečeme na grilovací mřížce z obou stran dorůžova. Ještě horké placky ihned potřeme ochuceným máslem.

Placky z grilu podáváme s vychlazeným okurkovým salátem jako chuťovku a také jako vegetariánskou večeři.

Jarka-P autor receptu:

Kynuté placky z grilu s okurkovým salátem

Počet přidaných receptů: 1724

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
11 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kynuté placky z grilu s okurkovým salátem

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kynuté placky z grilu s okurkovým salátem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept