Recept na lívance podávané s omáčkou z jahod a hrušek.
olej na smažení | |
těstíčko | |
---|---|
1 lžíce | cukr |
500 ml | mléko |
0.5 ks | droždí |
250 g | polohrubá mouka |
omáčka | |
1 lžíce | máslo |
1 lžička | solamyl |
2 lžíce | med |
2 ks | hruška |
350 g | mražené jahody |
3 lžíce | jahodový sirup |
2 lžíce | třtinový cukr |
Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, přidáme do něj droždí, polohrubou mouku a cukr. Vše dobře promícháme a těsto na lívanečky necháme čtvrt hodiny kynout. Z těsta smažíme na rozpálené pánvi s olejem zlatavé kynuté lívance. Během smažení si připravíme omáčku. Jahody dáme podusit s máslem a sirupem do kastrůlku. Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Když jsou jahody téměř měkké, přidáme hrušky, cukr a med. Omáčku ještě krátce povaříme a podle potřeby zahustíme trochou solamylu rozmíchaným v troše vody. Jahodovou omáčku již jen krátce povaříme. Kynuté lívance rozdělíme na talíře a přelijeme je jahodovou omáčkou. Kynuté lívance s jahodovou omáčkou ozdobíme grankem, šlehačkou a ihned podáváme.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Recept na tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou krok za krokem
Tentokrát si připravíme jemné tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce. Jen pár surovin stačí k tomuto výbornému pokrmu, který si zamilujete!
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena