reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

9. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Kynuté houskové knedlíky

Kynuté houskové knedlíky

Recept na nadýchané houskové knedlíky.


  • 4,6

    837×

    4,6 837
  • 2 hod

  • 165×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mléko ohřejeme tak, aby bylo teplé, ne však horké. Asi 100ml odlijeme do misky, rozdrobíme do něj droždí a nasypeme cukr. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Rohlíky nakrájíme na kostičky.

Mezitím do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a vmícháme ji do mouky. Rozklepneme vejce, přilijeme teplé mléko a vzešlý kvásek. Důkladně vypracujeme těsto. Pokud by bylo příliš tuhé, přidáme mléko (vlažné). Nakonec zapracujeme kostičky rohlíků. Těsto na houskové knedlíky poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu.

Pak těsto rozdělíme na 3 - 4 stejné kusy, znovu prohněteme a vytvarujeme knedlíky. Kynuté knedlíky necháme kynout asi 15 minut a vaříme 20 minut. Po 10-ti minutách je otočíme.

Uvařené kynuté houskové knedlíky ihned propícháme vidličkou, aby se nesrazily. Kynuté houskové knedlíky podáváme jako přílohu ke gulášům, omáčkám nebo zelí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kynuté houskové knedlíky

    Celkový počet komentářů: 223
    • Martin
      Martin

      Poloviční dávka!

      Doporučuju všem to udělat jen z poloviny surovin, jsou z toho takhle 4 obrovské knedlíky to budeme jíst ještě týden :-D

      19.07.2019 20:38:14

    • Zlobik
      Zlobik

      Knedlik zo zadelaneho cesta na dalsi den

      Dobry den, mam dotaz. Da sa varit knedlik zo zarobeneho cesta na dalsi den, alebo je lepsie ho urobit hned a radsej ho nechat v chladnicke hotovy? Diki moc!

      05.04.2019 21:42:30

    • Anet
      Anet

      Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky

      Výborné knedlíky! Četla jsem, že někdo napsal, že zvládne středně pokročilý kuchař, to já teda rozhodně nejsem :D podle mě zvládne každý, kdo zvládne klasický jídla :)

      06.02.2019 13:38:52


    • spinner
      spinner

      Takový dotaz:myslíte,že je rozdíl v zadělávání v míse a domácí pekárně?

      12.01.2019 19:26:35

      • Martin
        Martin

        Re: Knedlíky

        Jo je, protože musíš mít perfektně nadávkováno s mlíkem. mě se vždy stalo, že to bylo moc tekutý nebo moc tuhý...

        19.07.2019 17:37:14

    • Milan Jung
      Milan Jung

      Polohrubá mouka

      28 roků žiji v Düsseldorfu. Už pomalu nevím, jak knedlík chutná.
      Kde tady najdu polohrubou mouku??

      23.01.2018 15:53:18

      • Petra
        Petra

        Re: Polohrubá mouka

        Dobry den , taky bydlim v nemecku a pouzivam hladkou mouku knedliky sou vynikajici :)

        08.05.2018 09:58:36

      • Mirek
        Mirek

        Re: Polohrubá mouka

        Já žiji v UK, používám na všechno, i na knedlíky, anglickou " silnou chlebovou " mouku. Určitě se najde něco i v německu.

        09.12.2018 12:14:22

      • Mirka klement
        Mirka klement

        Re: Polohrubá mouka

        Cetla jsem vase prispevky a dotazy ,jak knedliky variit a z jake mouky. Uz 35 let je varim na pare a zadelavam je stejnym zpusobem , ale z hladke mouky. Vypadaji velice dobre, neni rozdil, mezi hladkou a hrubou moukou.

        01.01.2019 09:36:37

    Nalezeno receptů: 223

    Přidat příspěvek k receptu Kynuté houskové knedlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.