reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

9. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Kynuté houskové knedlíky

Kynuté houskové knedlíky

Recept na nadýchané houskové knedlíky.


  • 4,6

    929×

    4,6 929
  • 2 hod

  • 170×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 744 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Postup přípravy

Mléko ohřejeme tak, aby bylo teplé, ne však horké. Asi 100ml odlijeme do misky, rozdrobíme do něj droždí a nasypeme cukr. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Rohlíky nakrájíme na kostičky.

Mezitím do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a vmícháme ji do mouky. Rozklepneme vejce, přilijeme teplé mléko a vzešlý kvásek. Důkladně vypracujeme těsto. Pokud by bylo příliš tuhé, přidáme mléko (vlažné). Nakonec zapracujeme kostičky rohlíků. Těsto na houskové knedlíky poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu.

Pak těsto rozdělíme na 3 - 4 stejné kusy, znovu prohněteme a vytvarujeme knedlíky. Kynuté knedlíky necháme kynout asi 15 minut a vaříme 20 minut. Po 10-ti minutách je otočíme.

Uvařené kynuté houskové knedlíky ihned propícháme vidličkou, aby se nesrazily. Kynuté houskové knedlíky podáváme jako přílohu ke gulášům, omáčkám nebo zelí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kynuté houskové knedlíky

    Celkový počet komentářů: 235
    • Milan Jung
      Milan Jung

      Polohrubá mouka

      28 roků žiji v Düsseldorfu. Už pomalu nevím, jak knedlík chutná.
      Kde tady najdu polohrubou mouku??

      23.01.2018 15:53:18

      • Jverisa
        Jverisa

        Re: Polohrubá mouka

        Ziju cca 60 km od vas a polohrubou mouku si vozim z Ceska.Tak samo i strouhanku.Ta jejich nemecka mi nechutna.

        03.04.2018 17:00:28

      • Petra
        Petra

        Re: Polohrubá mouka

        Dobry den , taky bydlim v nemecku a pouzivam hladkou mouku knedliky sou vynikajici :)

        08.05.2018 09:58:36


      • Mirek
        Mirek

        Re: Polohrubá mouka

        Já žiji v UK, používám na všechno, i na knedlíky, anglickou " silnou chlebovou " mouku. Určitě se najde něco i v německu.

        09.12.2018 12:14:22

      • Mirka klement
        Mirka klement

        Re: Polohrubá mouka

        Cetla jsem vase prispevky a dotazy ,jak knedliky variit a z jake mouky. Uz 35 let je varim na pare a zadelavam je stejnym zpusobem , ale z hladke mouky. Vypadaji velice dobre, neni rozdil, mezi hladkou a hrubou moukou.

        01.01.2019 09:36:37

      • Růžena
        Růžena

        Re: Polohrubá mouka

        Můžete i z německé mouky jsou ještě lepší,ale dělám na páře.�

        12.10.2019 07:13:02

      • Romana
        Romana

        Re: Polohrubá mouka

        V Edece (a asi i jinde) prodávají mouku s názvem Instant Mehl. Ta se dá celkem dobre použit místo polohrubé.

        30.03.2020 21:49:26


    Nalezeno receptů: 235

    Přidat příspěvek k receptu Kynuté houskové knedlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.