Kynuté houskové knedlíky

2 hod | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 758936x
Recept na nadýchané houskové knedlíky.
Komentáře receptu 188
Uvařil jsem to (Recept vařilo 134 lidí)


Postup přípravy receptu

Mléko ohřejeme tak, aby bylo teplé, ne však horké. Asi 100ml odlijeme do misky, rozdrobíme do něj droždí a nasypeme cukr. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Rohlíky nakrájíme na kostičky.

Mezitím do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a vmícháme ji do mouky. Rozklepneme vejce, přilijeme teplé mléko a vzešlý kvásek. Důkladně vypracujeme těsto. Pokud by bylo příliš tuhé, přidáme mléko (vlažné). Nakonec zapracujeme kostičky rohlíků. Těsto na houskové knedlíky poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu.

Pak těsto rozdělíme na 3 - 4 stejné kusy, znovu prohněteme a vytvarujeme knedlíky. Kynuté knedlíky necháme kynout asi 15 minut a vaříme 20 minut. Po 10-ti minutách je otočíme.

Uvařené kynuté houskové knedlíky ihned propícháme vidličkou, aby se nesrazily. Kynuté houskové knedlíky podáváme jako přílohu ke gulášům, omáčkám nebo zelí.

máma autor receptu:

Kynuté houskové knedlíky

Počet přidaných receptů: 146

Ingredience

Vaše cena 1699 běžně 3480 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
612 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kynuté houskové knedlíky

Recept se nachází v 1612 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2733 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kynuté houskové knedlíky

Celkový počet komentářů u receptu: 188
  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky Jarka 26.02.2017 17:24:23

    Dnes jsem dělala poprvé a už jiné dělat nebudu.Povedli se a jsou výborné......ňam

  • Knedlik v USA Elvira 16.01.2016 17:04:55

    Divim se,ze se ti povedly knedliky z americke hladke mouky,zkus aspon pridat mouku Vondra,je hruba a proto myslim i na knedliky vhodnejsi.

    • Re: Knedlik v USA Filip 31.12.2016 09:55:50

      Potřeboval jsem udělat knedlíky v Řecku a tam jsem nesehnal jinou než hladkou mouku. Udělal jsem je tedy z hladké a nepoznal jsem prakticky žádný rozdíl, byly výborné. Moje zkušenost je tedy taková, že na typu mouky v podstatě nezáleží, spíš jde o postup a cit.

    • Re: Knedlik v USA hana 27.07.2016 23:07:22

      delam knedliky jiz pres 30 let z Kanadske mouky, ruzne druhy co mam doma, knedliky se vzdy povedou. Jak vidite lide pouzivaji ruzne mouky a vse pracuje.
      Ruzne drozdi take pracuje pouzivam oboje. Dulezite je se nebat a zacit. A hlavne nezapomenout knedliky propichat a nebo hned nitkou nakrajet. Jinak se srazi.
      Dobrou chut.

  • Výborný Simona 26.11.2016 23:23:55

    Nemám téměř žádné zkušenosti s domácími knedlíky, vždycky jsem jej raději koupila. I přesto se mi ale tento povedl hned napoprvé a je výborný. Pro ty, co jsou jako já a budou dělat kynutý knedlík poprvé - knedlík při vaření ještě hodně nabyde, což pro mne bylo překvapení, tak na to raději upozorňuju. Dělala jsem z půlky pro dva lidi, držela jsem se receptu, měla jsem dva veliké knedlíky a jeden nám bohatě stačil, ještě zbylo. Neměla jsem rohlíky, tak byly bez nich, ale i tak výborné. Jinak jsem kynula v troubě, to dělám tak, že nechám vyhřát troubu na 50, pak ji vypnu a už nezapínám. Kyne se samozřejmě ve tmě.

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky JANA 18.11.2016 16:53:33

    Dělala jsem poprvé a povedlo se tedka je dělám znovu dekuji za recept☺☺

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky Machr 15.09.2016 13:07:29

    Tak je dělám podle tohodle receptu, až na to že nemám mlíko tak jsem tak chrstnul vodu a zapomněl jsem na vajíčka :D :D Jo a myslím, že sem tam kydnul dvojitou dávku droždí....

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky Iv17 26.02.2016 12:59:51

    Ovykle pro čtyřčlennou rodinu dělám knedlíky z poloviční dávky, ale vždy z hrubé mouky, polohrubá mouka mi do toho nesedí

    • Re: Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky Jarka-P 31.05.2016 11:00:18

      Tyhle knedlíky dělám již léta, naučila mi je moje babička a musím říci že jsou absolutní jednička, právě z polohrubé mouky .. nám chutnají nejlépe ... doporučuji ...

  • Z jaké mouky dělat kynutí houskové knelíky? qwert 16.05.2016 15:19:10

    Z hrubé nebo polohrubé nebo z hladké. Kompromis je 1/3 od každé.

Celkový počet komentářů: 188
Nalezeno receptů: 188
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Kynuté houskové knedlíky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Otec u porodu - přínos, nebo komplikace?

    Otec u porodu - přínos, nebo komplikace?

    Na otázku ohledně přítomnosti otce u porodu by se partneři měli zaměřit už v počátku těhotenství. Nelze předpokládat, že by správné rozhodnutí mohlo padnout při odjezdu do porodnice. I otec musí být na příchod dítěte připravený. A samozřejmě není vhodný nátlak jednoho či druhého partnera. Toto choulostivé téma je nutné předem důkladně rozebrat a domluvit se na dalším postupu.

  • Chrápete? Můžete mít nebezpečný syndrom spánkové apnoe!

    Chrápete? Můžete mít nebezpečný syndrom spánkové apnoe!

    Syndromu spánkové apnoe se věnuje čím dál více pozornosti, protože jeho výskyt v populaci stoupá. Současně přibývají i poznatky o jeho zásadně negativním vlivu na celý lidský organismus. Syndrom spánkové apnoe prokazatelně ohrožuje zdraví i naše srdce.




přidat nový recept