Do 100 ml vlažného mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce sůl, rozpuštěné máslo, kvásek, zbytek mléka a zaděláme vláčné těsto. Důkladně propracujeme a necháme na teplém místě vykynout.
Vál posypeme moukou a lžící vykrajujeme kousky. Do každého dáme kousek broskve a pečlivě zabalíme a necháme ještě asi 12 minut kynout.
Kynuté broskvové knedlíky vaříme v osolené vodě 5 minut pod pokličkou a 5 minut bez ní. Uvařené knedlíky propícháme vidličkou.
Ještě teplé kynuté broskvové knedlíky polijeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem, tvarohem, zakysanou smetanou, strouhankou. Když máme domácí pekárnu, můžeme těsto zadělat v ní.