Česká klasika z borůvek, těsto připravíme pomocí domácí pekárny.
těsto | |
---|---|
2 ks | vejce |
700 ml | mléko |
1 kostka | droždí |
3 lžíce | cukr krupice |
1 kg | polohrubá mouka |
podle chuti | |
máslo | |
cukr moučka | |
tvrdý tvaroh | |
podle potřeby | |
borůvky |
Do nádoby domácí pekárny nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, nasypeme půlku mouky a přidáme vejce. Pekárnu zapneme na program příprava těsta. Když pekárna začne míchat, postupně přidáváme zbylou mouku, aby se těsto dobře prodělalo. Z vykynutého těsta nakrájíme kousky, které rozmáčkneme na placičku. Kynutou placku plníme borůvkami a tvoříme knedlíky. Kynuté borůvkové knedlíky dáváme do vařící vody a po 5 minutách je otočíme. Vaříme je asi 15 minut a ihned po vyjmutí z vody je propícháme, aby vyšla pára a knedlíky se neslily. Kynuté borůvkové knedlíky posypeme tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Kynuté borůvkové knedlíky patří mezi jídla, která se dobře zmrazují, proto je tento recept na větší počet knedlíků.
Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano
Češi je milují - knedlíky na jakýkoliv způsob! Kynuté, bramborové, plněné uzeným i ovocem. Přinášíme vám výběr těch nejlepších receptů.
autor máma
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena