reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Kynutá medová bábovka

Kynutá medová bábovka

Bábovka slazená medem vhodná i pro diabetiky.


  • 4,3

    124×

    4,2 124
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

Ananas nakrájíme na kostičky a namočíme do rumu. Med necháme v mikrovlnce rozpustit a mléko ohřejeme.

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžíci tekutého medu a špetku soli. Do mísy prosejeme mouku, do středu rozklepneme vejce, přilijeme zbylý med a mléko s droždím. Ze stran suroviny zahrneme moukou.

Přidáme nakrájené rozměklé máslo, citronovou (pomerančovou) kůru a ananas i s rumem. Důkladně zpracujeme na vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi 30 minut kynout.

Na dno vymazané a vysypané formy nasypeme sekané mandle, zalijeme je vykynutým těstem a necháme ještě 10 minut kynout.l

Pečeme asi 50 minut v předehřáté troubě (200°C) při 180°C. Ke konci pečení přikryjeme formu alobalem.

Částečně prochladlou medovou bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnout a pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kynutá medová bábovka

    Celkový počet komentářů: 9
    • radvanek
      radvanek

      Jo, ještě těsto jsem uhnětl v pekárně. Já ji na nic jiného nepoužívám, než na míchání těst a škvaření sádla.

      23.02.2013 15:18:23

    • radvanek
      radvanek

      více ananasu a cukru

      Tak já jsem dal více ananasu a ještě cukr, nejsem diabetik. Vynikající. Upekl jsem v srnčím hřbetu, polil čokopolevou, po ukrojení šlehačka, ozdoby, no super !

      23.02.2013 15:17:08

      • .Renča.
        .Renča.

        Děkuji, pro nediabetiky je opravdu málo sladká :-)

        24.02.2013 11:48:05


    • Jana
      Jana

      Zkusila jsem. Pro diabetiky výborná, hodně vláčná, není tvrdá (ani další den) jak pečivo pro ně bývá, překvapivě přestože medová, není sladká. Pro ty, kteří cukrovku nemají, skoro málo sladká. Výborný nápad s vysypáním formy mandlemi. Děkuji za tip!

      17.01.2011 12:41:43

    • ANI
      ANI

      je to opravdu levná buchta,jednoduchá příprava,ale jinak nic moc..

      05.04.2009 14:10:56

    • Paol
      Paol

      Re: Kynutá medová bábovka

      Bábovka je výborná.

      26.03.2009 23:39:59

    • sandy
      sandy

      Místo ananasu jsem nakrájela sušené meruňky a namočila do rumu. Setkalo se to taky s úspěchem. Těsto nemá chybu :-) Díky moc za skvélý recept!

      26.03.2009 18:19:18

    • Naťa
      Naťa

      ananas nekolik lidi z nasi rodiny nema rado chtela bych se proto zeptat jestli tam musí byt. predem dekuji za odpoved.

      20.03.2009 14:02:01


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Kynutá medová bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.