reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

drobenka

podle potřeby

těsto

Energetická hodnota

13504 kJ / 3225,4 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Do mísy (ne kovové) nasypeme mouku, ve které vytvoříme důlek. Do něj nalijeme vlažné mléko (ne studené), ve kterém již máme rozpuštěný cukr. Do mléka rozdrobíme droždí a necháme stát, dokud se nevytvoří kvásek.
Přidáme vajíčko, špetku soli a rozpuštěnou heru. Vypracujeme těsto, které se nelepí, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 30 minut kynout.

Mezitím si připravíme ovoce a drobenku. Ingredience na drobenku ručně zpracujeme, dokud nevzniknou drobky.

Těsto vyklopíme na tukem vymazaný plech, rovnoměrně jej rozprostřeme, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.

Kynutou buchtu s ovocem pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Kynutá buchta s drobenkou

Celkový počet komentářů: 11
Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Kynutá buchta s drobenkou