reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kynutá buchta s drobenkou

Kynutá buchta od mojí babičky, na kterou se hodí jakékoliv ovoce. Recept je snadný, zvládl jsem to já, zvládne to každý.


  • 4,7

    64×

    4,6 64
  • 1 h 30 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy (ne kovové) nasypeme mouku, ve které vytvoříme důlek. Do něj nalijeme vlažné mléko (ne studené), ve kterém již máme rozpuštěný cukr. Do mléka rozdrobíme droždí a necháme stát, dokud se nevytvoří kvásek.
Přidáme vajíčko, špetku soli a rozpuštěnou heru. Vypracujeme těsto, které se nelepí, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 30 minut kynout.

Mezitím si připravíme ovoce a drobenku. Ingredience na drobenku ručně zpracujeme, dokud nevzniknou drobky.

Těsto vyklopíme na tukem vymazaný plech, rovnoměrně jej rozprostřeme, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.

Kynutou buchtu s ovocem pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Kynutá buchta s drobenkou

Celkový počet komentářů: 11
Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Kynutá buchta s drobenkou

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.