Květákový nákyp s tofu

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | žádná kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 229x
Snadný recept na netradiční bezmasý nákyp plný bílkovin.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme skoro doměkka. Vodu slijeme a květák rozšťoucháme ve větší míse šťouchadlem na brambory, popřípadě rozsekáme nožem. Tofu - chilli a bazalkové nebo podle chuti - marinované, uzené či bílé nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Nakrájené tofu přidáme ke květáku, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu, popřípadě i chilli koření, dále celá vejce nebo žloutky a sníh ušlehaný z bílků. Do květákového nákypu můžeme přidat i čerstvé či sušené bylinky (celerová i petrželová nať, bazalka apod.).

Pokud by byl nákyp příliš řídký, zahustíme ho otrubami (ovesné, pšeničné, špaldové) nebo strouhankou. Promíchaný nákyp dáme do pekáčku vymazaného olejem a vysypaném strouhankou a uhladíme.

Květákový nákyp s tofu pečeme asi 40 minut při 180 °C v elektrické troubě v nižší poloze.

Květákový nákyp s tofu podáváme jako hlavní chod k obědu nebo večeři.

autor receptu:

Květákový nákyp s tofu

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Květákový nákyp s tofu

Přidat příspěvek k receptu Květákový nákyp s tofu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept