
Květákový mozeček
Chutný a zdravý zeleninový oběd.
-
4,0
227×
-
45 min
-
60×
Chutný a zdravý zeleninový oběd.
227×
45 min
60×
Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Cibuli oloupeme, očistíme a nasekáme najemno.
Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a vsypeme cibuli. Za občasného míchání ji necháme zrůžovět. Pak ji zalijeme vodou. Směs necháme přejít varem a přidáme růžičky květáku. Podle chuti základ květákového mozečku osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Přikryjeme a necháme pomalu dusit, než květák změkne.
Zatím rozklepneme vejce a rozkvedláme je třeba v hrníčku. Měkký květák opatrně rozmačkáme třeba vidličkou. Vlijeme vejce, důkladně promícháme a necháme asi 5 minut vařit.
Květákový mozeček podáváme s bramborovou kaší nebo s čerstvým chlebem.
To si autor receptu asi dela legraci. Vznikne tak maximalne nejaka kaše.
Na to že jsem to dělala poprvé tak velice mi tento recept chutnal je rychlý a chutný. Samo ze záleží na tom jak si to kdo dochutíme ale za me fakt dobre :)
Děkuji za inspiraci....jídlo rychlé na přípravu a přitom velice chutné.Udělal jsem ho podle vašeho receptu,jen jsem místo oleje použil svoje domácí sádýlko.Jako přílohu jsem rozmačkal brambůrky s čerstvýma bylinkama a jako ozdobu jsem nakrájel rajčata...moc jsme si pošmákli.Posílám též fotografii této porcičky a přeji všem dobré chuti....///
Dělala jsem to úplně stejně jako vy. Je to rychlé,jednoduché a velmi chutné
MOJE MAMA TO DELALA JAK PIŠE TAPANI UVAŘIT VE VODE VAJICKO ATP ME JSE ZDA ŽE JE TO JEDNOŠEŠI
my s manzelkou Katou spolu moc nevarime ja radeji parim na kompu od rana do rana a v praci na mobilu
Podle tohoto receptu jsem dělal prvně v životě večeři.Dělal jsem to na špeku,(jiný tuk nemám) přidal jsem trochu šunky od kosti,(zbytek), koření a vše co se píše v receptu moc jsem si pochutnal.Myslel jsem že to vše ani nesním,ale nedalo mi to,a musel jsem to všechno sníst na posezení. Neodolal jsem
! Díky za recept,teď to budu dělat častějí.
Delam to podobne akorat potom mozecek zapecu v troube se syrem a slaninkou ;) :)
Tak jak to píšete tady, není špatný nápad.
Ale dělám to doma jinak. Nechám si nejdřív, uvařit květák na růžičky :)
Až pak když je uvařený, nechám ho odstát aby vychladl :)
Pak ho rozmačkám v tom hrnci ve kterém jsem ten květák vařila :)
Mezitím si rozpálím pánev :) a nákrajenou najemno cibuli :)
do zlatova necháme smažiti, a pak nasypeme rozmačkaný květák do pánve a hodíme 2 vejce, osolíme, opepříme :) a špetku kmínu :)
A počkáme, než se vajíčko dosmaží, a máme hotovo.
Jako přílohu většinou podávám s brambory na "loupačku" :)
Bon Apetit. ;)