Recept na dahl s květákem a jasmínovou rýží.
1 kostka | cukr |
1 špetka | sůl |
2 hrnky | květák |
2 lžíce | krupice |
1 lžička | kurkuma |
0.5 lžičky | anýz |
1 hrnek | červená čočka |
1 lžička | římský kmín |
1 lžička | hořčičné semínko |
1 lžička | masala koření |
1 špetka | drcené chilli papričky |
1 lžička | mletý zázvor |
Připravíme si dahl. Čočku řádně propláchneme a dáme do hrnce. Přidáme cukr, sůl a vaříme, dokud se čočka nerozvaří, tedy asi 15 minut. Pak ji odstavíme z plotny. Do trochy rozpáleného oleje na pánvi přidáme hořčičná semínka, masalu nebo kurkumu, semínka anýzu a smažíme na mírném ohni, dokud hořčičná semínka nezačnou praskat. Chceme-li, odstraníme ze směsi větší kusy koření (anýz, římský kmín) a směs vmícháme do odstaveného dahlu. Do trochy rozpáleného oleje na pánvi přidáme drcený zázvor, špetku chilli, špetku soli, smažíme 1 - 2 minuty. Přidáme květákové růžičky a smažíme asi 2 minuty. Pak vše zalijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme 5 minut. Pokud je květák již bez vody, trochu jí doplníme a zahustíme lžící krupice, pod poklicí dusíme 3 minuty a odstavíme. Uvaříme rýži podle vlastních preferencí. Květákový dahl podáváme s rýží. Případné vylepšení receptu uvítám v příspěvcích pod receptem.
10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách
Často slýcháme, že jsou potraviny plné škodlivých látek. Co je na tom pravdy a jak se pro tělo nepříznivým éčkům vyvarovat? Ve kterých potravinách je nacházíme nejčastěji? Zeptali jsme se odbornice na výživu.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
autor WorksFine
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena