reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Připravíme si dahl. Čočku řádně propláchneme a dáme do hrnce. Přidáme cukr, sůl a vaříme, dokud se čočka nerozvaří, tedy asi 15 minut. Pak ji odstavíme z plotny.

Do trochy rozpáleného oleje na pánvi přidáme hořčičná semínka, masalu nebo kurkumu, semínka anýzu a smažíme na mírném ohni, dokud hořčičná semínka nezačnou praskat. Chceme-li, odstraníme ze směsi větší kusy koření (anýz, římský kmín) a směs vmícháme do odstaveného dahlu.

Do trochy rozpáleného oleje na pánvi přidáme drcený zázvor, špetku chilli, špetku soli, smažíme 1 - 2 minuty. Přidáme květákové růžičky a smažíme asi 2 minuty. Pak vše zalijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme 5 minut. Pokud je květák již bez vody, trochu jí doplníme a zahustíme lžící krupice, pod poklicí dusíme 3 minuty a odstavíme.

Uvaříme rýži podle vlastních preferencí.

Květákový dahl podáváme s rýží. Případné vylepšení receptu uvítám v příspěvcích pod receptem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Květákový dahl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.