reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Středně velký květák očistíme a rozdělíme na růžičky. V osolené vodě uvaříme doměkka, potom květák scedíme a necháme vychladnout.

Mezitím si na jemném struhadle nastrouháme sýr, postačí méně tučný eidam. Petrželku nasekáme najemno, případně použijeme sušenou. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh.

Květák v hrnci rozšťoucháme na velmi drobné kousky, přidáme žloutky a pořádně promícháme. Přidáme sýr, strouhanku podle potřeby, sůl a veškeré koření a bylinky. Nakonec přimícháme bílky a můžeme tvarovat.

Ze směsi tvoříme menší květákovo-sýrové karbanátky, které těsně před smažením obalíme ve strouhance. Karbanátky smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Květákovo-sýrové karbanátky podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší jako hlavní chod. Jsou dobré i studené jako chuťovka. Příjemně je doplní okurkový salát nebo sterilovaná okurka.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Květákovo-sýrové karbanátky

    Celkový počet komentářů: 1

    • panim
      panim

      Žádná pecka to nebyla.normální běžný jídlo

      19.08.2017 06:40:22

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Květákovo-sýrové karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.