reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Květáková omeleta s bylinkami

Zdravá a rychlá omeleta z květáku. Recept na výbornou chuťovku s šafránem a muškátovým oříškem.


  • 4,3

    30×

    4,3 30
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Květák rozdělíme na drobné růžičky, které opláchneme a namočíme do studené vody. Pórek očistíme a bílou část nakrájíme na slabá kolečka. Šafrán rozpustíme v malém množství teplé vody. Parmazán nastrouháme na jemno.

V teflonové pánvi s olivovým olejem osmažíme čistý pórek. Po změknutí (asi po dvou minutách) přidáme odkapané květákové růžičky, osolíme, opepříme a podle potřeby podléváme lžícemi vody. Asi po 10 minutách přilijeme šafrán a vaříme pomalu do změknutí. Měkký květák (úplně bez vody) necháme zcela vychladnout.

Vejce rozšleháme, promícháme s mlékem, troškou nastrouhaného muškátového oříšku, nastrouhaným parmazánem, solí a vychladlým květákem.

Květákovou směs vlijeme na pánev potřenou olejem a opékáme z obou stran dozlatova jako klasickou omeletu.

Květákovou omeletu s bylinkami nakrájíme na 4 díly a podáváme s čerstvým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Květáková omeleta s bylinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.