Květák v rajčatové omáčce

45 min | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 518x
Jednoduchá úprava květáku. Recept na hlavní chod.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a v osolené vodě uvaříme doměkka.

Mezitím si očistíme jarní cibulku a dozlatova ji osmahneme na oleji (másle). Přidáme scezený a na kousky překrájený uvařený květák a orestujeme. Zalijeme rajčatovým pyré, osolíme, opepříme, přidáme tymián, majoránku a za občasného promíchání krátce podusíme. Pokud máme kvalitní rajčatové pyré dobré chuti, bude stačit 5 - 7 minut. Na závěr můžeme květák v rajčatové omáčce mírně dosladit medem.

Květák v rajčatové omáčce podáváme jako teplý hlavní chod.

Michy autor receptu:

Květák v rajčatové omáčce

Počet přidaných receptů: 3472

Ingredience

na porce
3,4
dobrý recept
10 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Květák v rajčatové omáčce

Přidat příspěvek k receptu Květák v rajčatové omáčce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept