Květák v rajčatové omáčce

45 min | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 494x
Jednoduchá úprava květáku. Recept na hlavní chod.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a v osolené vodě uvaříme doměkka.

Mezitím si očistíme jarní cibulku a dozlatova ji osmahneme na oleji (másle). Přidáme scezený a na kousky překrájený uvařený květák a orestujeme. Zalijeme rajčatovým pyré, osolíme, opepříme, přidáme tymián, majoránku a za občasného promíchání krátce podusíme. Pokud máme kvalitní rajčatové pyré dobré chuti, bude stačit 5 - 7 minut. Na závěr můžeme květák v rajčatové omáčce mírně dosladit medem.

Květák v rajčatové omáčce podáváme jako teplý hlavní chod.

Michy autor receptu:

Květák v rajčatové omáčce

Počet přidaných receptů: 3288

Ingredience

na porce
Vaše cena 3690 běžně 6190 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
10 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Květák v rajčatové omáčce

Recept se nachází v 24 kuchařkách
KDI
VARENIE 8351 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
Zelenina a luštěniny od tetičky
veraricna
Zelenina a luštěniny od tetičky 3871 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Květák v rajčatové omáčce

Přidat příspěvek k receptu Květák v rajčatové omáčce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept