Květák specialista

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 2865x
Recept na zapečený květák s uzeným masem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Květák zbavíme listů, očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Nerozebíráme jej na růžičky. Do vyšší nádoby nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme květák a vaříme cca 10 minut. Květák nesmí být rozvařený, aby se nerozpadal. Uvařený pak vyjmeme a necháme okapat.

Uzený bůček nakrájíme na klíny, které rovně zasuneme mezi květákové růžičky.

Zapékací mísu vymastíme máslem a vysypeme strouhankou, vložíme do ní připravený květák a zalijeme smetanou, do které jsme rozkvedlali vejce a promíchali polovinu strouhaného sýra. Ve vyhřáté troubě pečeme při 180 °C asi 15 - 20 minut. Potom květák posypeme zbylým sýrem, teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme ještě 10 minut. Povrch pokrmu musí mít zlatohnědou barvu.

Zapečený květák specialista přendáme na mísu a ozdobíme jej plátky natvrdo uvařených vajec, sterilovaným hráškem a nakrájenou šunkou (plátky).

Jiří Viktor K autor receptu:

Květák specialista

Počet přidaných receptů: 509

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Květák specialista

Přidat příspěvek k receptu Květák specialista
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept