reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Květák specialista

Recept na zapečený květák s uzeným masem.


  • 4,3

    12×

    4,3 12
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Květák zbavíme listů, očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Nerozebíráme jej na růžičky. Do vyšší nádoby nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme květák a vaříme cca 10 minut. Květák nesmí být rozvařený, aby se nerozpadal. Uvařený pak vyjmeme a necháme okapat.

Uzený bůček nakrájíme na klíny, které rovně zasuneme mezi květákové růžičky.

Zapékací mísu vymastíme máslem a vysypeme strouhankou, vložíme do ní připravený květák a zalijeme smetanou, do které jsme rozkvedlali vejce a promíchali polovinu strouhaného sýra. Ve vyhřáté troubě pečeme při 180 °C asi 15 - 20 minut. Potom květák posypeme zbylým sýrem, teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme ještě 10 minut. Povrch pokrmu musí mít zlatohnědou barvu.

Zapečený květák specialista přendáme na mísu a ozdobíme jej plátky natvrdo uvařených vajec, sterilovaným hráškem a nakrájenou šunkou (plátky).

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Květák specialista

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.