reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Květák smažený v troubě

Květák bez klasického obalení smažený v troubě - skoro bez práce.


  • 3,3

    30×

    3,3 30
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těstíčko



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 855 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Postup přípravy

Syrový květák, lze použít i brokolici, rozděláme na malé růžičky.

V míse si uděláme těstíčko z vajec, mouky a mléka. Těstíčko osolíme. Lze i různě ochutit či obměnit, třeba sýrem. Do těstíčka nandáme růžičky květáku či brokolice a pořádně promícháme, aby se růžičky obalily těstíčkem. Mezitím si připravíme plech, který můžeme vymazat sádlem, ale stačí jej vyložit pečícím papír. Plech posypeme vrstvičkou strouhanky a na to nandáme květák v těstíčku. Květák dáme do trouby a pečeme asi při 190 °C asi 20 - 25 minut.

Květák smažený v troubě podáváme s přílohou podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Květák smažený v troubě

    Celkový počet komentářů: 5
    • Kája
      Kája

      Komentář k receptu Květák smažený v troubě

      Ahojte, tak já to dnes dělám už asi popáté. Není to samozřejmě klasický smažený květák, ale pro mne a rodinu je to dobré a jedlé.
      půl hrnku vody, půl hrnku hl. mouky, 2 vejce, sůl a rovnou i tu strouhanku, udělat těstíčko tak akorát, aby neteklo, ale nebylo ani moc husté. po obalení pokládám na pečící folii nebo papír, který jsem trochu potřela olejem, mírně ještě posypu strouhankou, pokladu kousíčky másla a peču v troubě na 180-200 st. až nahoře. Trvá to ovšem tak hodinu a déle, mezitím, než je hotové, obracím. Jíme to teplé i po studenu.

      21.07.2013 10:17:20

    • pipí
      pipí

      To víte holky,kdo umí umí a kdo neumí jen čumí :-P

      20.07.2013 09:20:56

    • jizalala
      jizalala

      strašný recept

      Také já se připojuji k předchozí zkušenosti.Dopadla jsem stejně, recept mě zklamal.Již nikdy více!!!

      09.12.2009 19:16:01


    • tissue
      tissue

      omlouvám se,zapomněla jsem tam připsat,že květák nakonec též posypeme strouhankou a až pak se peče v troubě.

      30.09.2009 07:30:53

      • Sametovka
        Sametovka

        Vlastní zkušenost

        Dnes jsem vyzkoušela a už nikdy nebudu. Nevím, co jsem udělala špatně, ale ze strouhanky na pekáči se udělala krusta a strouhanka na růžičkách květáku byla suchá a sypká, prostě obalený květák to rozhodně není. Nakonec jsem musela jednotlivé růžičky květáku odtrhnout a dosmažit v oleji na pánvi. Možná je třeba hustější těstíčko, aby se ta strouhanka vsákla, ale stejně se v troubě neosmaží. Nedoporučuji.

        08.11.2009 22:11:49


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Květák smažený v troubě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.