Květák s vejcem a parmazánem

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 386x
Zcela snadný recept na hlavní chod z květáku.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Menší květák důkladně očistíme a rozdělíme na růžičky, které v osolené vodě uvaříme doměkka. Uvařený květák scedíme a necháme okapat. Můžeme ho šťouchadlem na brambory trochu rozmělnit, pokud nechceme moc velké kousky.

Vejce rozšleháme v hrníčku, osolíme a opepříme.

Ve velké a hluboké pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájený pórek. Přihodíme květák, prohřejeme, zalijeme vejci a za občasného míchání necháme vajíčka zatuhnout. Podle potřeby dosolíme a dopepříme. Pánev odstavíme z plamene a nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaný parmazán, sýra můžeme přidat i více.

Květák s vejcem a parmazánem podáváme jako hlavní chod s vařeným bramborem, někomu postačí i kousek pečiva, případně podáváme samostatně.

Tip: Parmazán můžeme nahradit levnější nivou, i ta v této kombinaci chutná dobře.

Michy autor receptu:

Květák s vejcem a parmazánem

Počet přidaných receptů: 3477

Ingredience

na porce
3
dobrý recept
2 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Květák s vejcem a parmazánem

Přidat příspěvek k receptu Květák s vejcem a parmazánem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept