reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Květák s hermelínovým přelivem

Zapečený květák se slaninou a hermelínem. Vegetariáni mohou slaninu vynechat.


  • 3,1

    73×

    3 73
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme dobře okapat . Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Hermelín nastrouháme. Pokud je již moc měkký, nakrájíme jej stejně jako slaninu.

Zapékací misku vymažeme máslem nebo olejem a květák do ní rozložíme.
Zasypeme nglickou slaninou, poprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem a pepřem.

Asi patnáct minut zapékáme v předehřáté troubě, potom posypeme strouhaným hermelínem a počkáme si, až se udělá kůrčička.

Květák ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Květák s hermelínovým přelivem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.