reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Květák s bešamelem

Recept na levné, zdravé, ale vynikající jídlo.


  • 2,9

    825×

    2,9 825
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ementál rozdělíme na dvě poloviny. První nakrájíme na hranolky a druhou nastrouháme. Stejným způsobem připravíme uzené maso.

Dobře omytý květák krátce povaříme v osolené vodě a potom ho protkneme hranolky sýra a uzeného masa. Z másla a mouky připravíme světlejší jíšku, zalijeme ji mlékem a asi 10 minut provaříme. Potom přidáme nastrouhaný ementál a uzené maso, necháme prochladnout. Do směsi vmícháme žloutek, sůl a pepř.

Květák vložíme do vymazaného pekáčku, zalijeme připraveným bešamelem a ve vyhřáté troubě pečeme asi 10 - 15 minut, dokud se neutvoří zlatavá kůrka.

Květák s bešamelem podáváme s dobrým bílým vínem. Uzené maso lze vynechat, v tom případě bude pokrm vegetariánský.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Květák s bešamelem

    Celkový počet komentářů: 2

    • sikulka
      sikulka

      Komentář k receptu Květák s bešamelem

      Dávám bodík a přeju, ať všem chutná !

      11.05.2018 12:07:48

    • sikulka
      sikulka

      Komentář k receptu Květák s bešamelem

      Kdysi dávno jsem v Berjozce v Praze získala od kuchaře recept na zapečené žampiony v bešamelu. Byly vynikající a tak jsem zapékala takto co se dalo, i květák.Moc dobré.

      11.05.2018 12:06:34

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Květák s bešamelem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.