reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Květák po pařížsku

Recept na květák smažený v bylinkovém těstíčku.


  • 3,0

    3 6
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Postup přípravy

Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Květákové růžičky uvaříme ve vroucí osolené vodě téměř doměkka.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy dáme olej, petrželku a vymačkáme do ní i citron. Vše metličkou promícháme. Růžičky květáku v této směsi obalíme. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Lehce vmícháme žloutky, hladkou mouku a vařečkou vše lehce smícháme v těstíčko. Obalíme v ní květákové růžičky a ihned je smažíme v rozpáleném oleji.

Květák po pařížsku podáváme s vařenými brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Květák po pařížsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.