reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kvasnicová pomazánka

Taky ji milujete? Skvělá chuť se spoustou vitamínů. To je kvasnicová pomazánka.


  • 3,8

    428×

    3,8 428
  • 25 min

  • 30×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Droždí rozdrobíme na menší kousky.

Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm zpěníme. Přidáváme nadrobené kvasnice (droždí) a necháme je rozpustit. Vmícháme vejce a pomazánku osolíme a opepříme. Vše promícháme a včas odstraníme z ohně, aby nebyla pomazánka moc suchá.

Kvasnicová pomazánka je nejlepší na měkkém čerstvém krajíci chleba. Ty podáváme ozdobené kyselou okurkou nebo rajským jablíčkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kvasnicová pomazánka

    Celkový počet komentářů: 26
    • ivana
      ivana

      pomazánka droždová

      já ji dělám dost často máme ji rádida se ruzně obměnovat

      19.10.2017 13:12:12

    • Alaska
      Alaska

      Tutu pomazánku mám taky ráda,délám rúzné obmnény. Dávám majoránku a muškátový oříšek výborný.

      25.06.2017 14:24:09

    • Alaska
      Alaska

      Tutu pomazánku mám taky ráda,délám rúzné obmnény. Dávám majoránku a muškátový oříšek výborný.

      25.06.2017 14:23:41

    • Ren
      Ren

      Komentář k receptu Kvasnicová pomazánka

      Přesně takhle ji dělám a je to delikatesa :). I děti ji milují. Akorát teda ta "vůně" při přípravě to trošku kazí :D.

      08.01.2016 09:28:02

    • Tereza
      Tereza

      Komentář k receptu Kvasnicová pomazánka

      Přidávám majoránku a česnek.. výborné! :)

      11.11.2015 15:34:19

    • matken
      matken

      Kvasnicová pomazánka s ůpravou pro ty, kteří nemilují chuť kvasnic

      Předchozí postup je idetický,ale před přidáním vajíček přídám směs (umletý uzený špek, uzeninu salám,angl.slaninu atd. to vše se jen rozpustí a udoží do sklenice v lednici a dle potřeby používám)
      Po rozpuštění a promíchání s s ochucenými kvasnicemi (cibulka, česnek kmín, majoránka, přidám a zamíchám čerstvě rozklepnutá vajíčka
      Uzená směs plně překryje chuť kvasnicové pomazánky, kterou dříve děti nikdy nechtěli.

      07.11.2015 18:49:23

      • p (tecka) dr (tecka) ak
        p (tecka) dr (tecka) ak

        Re: Kvasnicová pomazánka s ůpravou pro ty, kteří nemilují chuť kvasnic

        Možná by bylo nejlepší dělat kvasnicovou pomazánku bez kvasnic, rybí pomazánku bez ryb a kdyby byl třeba bramborák moc bramborovej, dělat ho bez brambor.

        08.06.2018 04:49:40

    • Dana
      Dana

      Právě ji dělám!Už to voní, všichni se těšíme!Na měkký chléb a já to ještě posypu strouhaným sýrem!!!Mňam!

      13.08.2014 10:13:33

    • Viky
      Viky

      Zkuste dát místo másla slaninu. Pomazánka dostane jiný rozměr, jen vegetariány to asi nepotěší.

      19.04.2013 19:20:52

    • Lubo
      Lubo

      Sucha ? Preco ?

      Ak tam na zaver das 2 lizicky horcice, vona sa uplne zmeni a pomazanka nebude nikdy sucha. Horcica tam bola uz v klasickej predvojnovej kucharke.

      :-)

      08.04.2013 12:14:53

    Nalezeno receptů: 26
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Kvasnicová pomazánka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.