reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

Postup přípravy

V míse smícháme obě mouky, lžičku soli a semínka. Přidáme kvásek s vodou a vytvoříme těsto. Mísu zabalíme do igelitového sáčku a necháme stát přes noc.

Druhý den vařečkou promícháme, spíše těsto překládáme, abychom do něj zapracovali vzduch a necháme 15 minut odpočinout. Po 15 minutách těsto přemístíme do formy, opět zabalíme do igelitového sáčku a necháme stát další 2 hodiny.

Po 2 hodinách odstraníme igelitový sáček a pečeme nejprve 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 15 minut. Nakonec kváskový chléb obrátíme, aby se propekl z obou stran a pečeme ještě 10 minut.

Upečený kváskový chléb vyklopíme na mřížku. Jakmile vychladne, zabalíme jej do utěrky.

Z uvedeného množství upečeme chléb ve větší formě na srnčí hřbet, nebo můžeme použít kulatou dortovou formu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Kváskový chléb