Kváskový chléb

Chléb inspirovaný jinou kuchařkou, jen jsem si jej upravila na míru. Mouku lze měnit podle chuti. Část lze nahradit špaldovou nebo celozrnnou pšeničnou moukou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

V míse smícháme obě mouky, lžičku soli a semínka. Přidáme kvásek s vodou a vytvoříme těsto. Mísu zabalíme do igelitového sáčku a necháme stát přes noc.

Druhý den vařečkou promícháme, spíše těsto překládáme, abychom do něj zapracovali vzduch a necháme 15 minut odpočinout. Po 15 minutách těsto přemístíme do formy, opět zabalíme do igelitového sáčku a necháme stát další 2 hodiny.

Po 2 hodinách odstraníme igelitový sáček a pečeme nejprve 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 15 minut. Nakonec kváskový chléb obrátíme, aby se propekl z obou stran a pečeme ještě 10 minut.

Upečený kváskový chléb vyklopíme na mřížku. Jakmile vychladne, zabalíme jej do utěrky.

Z uvedeného množství upečeme chléb ve větší formě na srnčí hřbet, nebo můžeme použít kulatou dortovou formu.

autor receptu:

Kváskový chléb

Počet přidaných receptů: 101

Ingredience

4
skvělý recept
4 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kváskový chléb

Přidat příspěvek k receptu Kváskový chléb
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept