reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kváskový chléb bez práce

Chléb pouze z kvásku bez kvasnic. Recept na dlouze kynutý a skvělý chlebíček.


  • 4,7

    241×

    4,6 241
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 840 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Do mísy vsypeme polohrubou a hladkou mouku, osolíme, okmínujeme. Přidáme kvásek a vodu. Zamícháme, aby se vše spojilo. Těsto na chléb dáme do mísy, přikryjeme a necháme 17 - 18 hodin v klidu kynout.

Vykynuté těsto rozetřeme na pomoučněný vál na placku asi 3 cm vysokou a několikrát přeložíme jako obálku nebo šátečky. Překládáním vzniklý bochánek vrátíme do moukou vysypané mísy a přikryté necháme další 2 hodiny kynout.

Půl hodiny před koncem kynutí zapneme troubu s připraveným hrncem s poklicí. Dolů do trouby dáme plech s okrajem. Poté těsto přemístíme do horkého hrnce a pod poklicí pečeme 30 minut. Poté sejmeme poklici a do plechu vlijeme vodu. Dáváme pozor na páru! V závěru chléb dopékáme 20 - 30 minut podle toho, jakou barvu kůrky požadujeme.

Kváskový chléb bez práce necháme vychladnout na mřížce pod utěrkou. Pokud jste trpěliví a nechcete hnětením ztrácet čas, je tento recept přesně pro vás. Čas přípravy je uveden bez kynutí.

Tak jsem se dočkala a pokus se vydařil! Chtěla jsem zjistit, zda mohu upéct chléb pouze z kvásku, přitom použít metodu dlouhého kynutí. To čekání stálo za to! Největší radost jsem měla, když mi maminka řekla, že tohle je přesně ten chléb, který znala z dětství.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kváskový chléb bez práce

    Celkový počet komentářů: 23
    • Václav
      Václav

      Kváskový chléb bez práce

      Tak jsem dnes poprvé upekl tento chléb a fakt nemá chybu, sice jsem obešel tento recept tím, že jsem sice nechal těsto na chléb kynout těch 17 hod. a musel jsem ještě přidat cca 1/4 hrnku pšeničné chlebové mouky aby těsto nebylo tak řídké(a bylo i potom stále trochu řidší a placka co by držela tvar to nehrozilo), tak jsem se rozhodl ho ještě zamíchat v domácí pekárně a v ní i upéci, výsledek, mňam, fakt dobrý.

      21.10.2018 17:53:23

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Kváskový chléb bez práce

      První zkušenost a zatím super. Chleba hodně prasknul,ale manžel to má rád ,ale chuť skvělá,jako kupovaný chléb .

      17.03.2018 18:14:05

    • KAPR
      KAPR

      domácí chléb

      Tak se mi podařilo upéct 5.chlebů a plná spokojenost

      15.10.2016 20:30:13


    • KAPR
      KAPR

      kváskový chléb bez práce

      Tento týden jsem pekl již podruhé a mohu k tomuto receptu říct jediné:Jednoduchý minimum práce a výsledkem je perfektní chléb.Dříve jsem zkoušel použít droždí, ale při vyšším obsahu žitné mouky to nebylo ono.Droždí je dost cítit a chléb není tolik vzešlý.

      06.10.2016 18:03:02

    • domecek1940
      domecek1940

      Těsto rozplizlé,nedá se s ním pracovat,lepší chleba s droždím!

      27.01.2015 09:18:24

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Kváskový chléb bez práce

      Tak bohuzel ani po upeceni to nedopadlo, po rozkrojeni byl uvnitr cely jakoby srazeny :-( nadherne vonel, mel nadhernou kurku, ale uvnitr lepidlo a to se pekl na 250 pres hodinu :-( tak nevim kde byla chyba...

      28.01.2014 01:38:03

      • veraricna
        veraricna

        Re: Komentář k receptu Kváskový chléb bez práce

        Takovou zkušenost nemám, to je mi líto.Pokud máte odvahu jít do toho ještě jednou tak zkuste péct pouze z hladké mouky.Teď jsem dopekla a je skvělý.Dala jsem kvásek-1 lžíci,1 hrnek pšeničné chlebové mouky,2 hrnky hladké mouky,1.5 hrnků vody,2 lžičky soli trochu drceného kmínu.Po 12.hodinách jsem vmíchala 1 hrnek hladké mouky a po necelých třech hodinách jsem pekla,ještě jsem vrch posypala slunečnicovým semínkem a sezamem. Kvásek oživuji 1 lžíci žitné chlebové mouky a asi 3 lžícemi vody.

        29.01.2014 09:31:49

      • Pepino
        Pepino

        Re: Komentář k receptu Kváskový chléb bez práce

        Dopadl jsem stejně a to už podruhé a to jsem ho pekl v litinovém hrnci - jak sražený kámen těžký - a dal jsem tam toho kvásku více než se píše, čas spíše natahoval.. bohužel se budu muset vrátit k tomu chlebu pečenému v domací pekárně při použití droždí...

        12.01.2015 23:06:09

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Kváskový chléb bez práce

      Tak nevim jak to dopadne, ale testo se mi uplne rozlilo po celem vale!!!! tak jsem ho zase jen setrela zpet do misy, prekladat se opravdu nedalo! Tak nevim kde jsem udelala chybu :-( pockam dalsi dve hodinky a pak zkusim upect a uvidime...

      27.01.2014 13:32:09

      • veraricna
        veraricna

        Re: Komentář k receptu Kváskový chléb bez práce

        Jak to dopadlo?Těsto bývá tekuté,ale chleba se většinou daří.Pokud se dá více celozrnné mouky tak je těžší a uvnitř vlhký.

        28.01.2014 11:31:11


    Nalezeno receptů: 23
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Kváskový chléb bez práce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.