reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kváskové lívance

Pokud se rozhodnete založit si kvásek z žitné mouky a vody na domácí pečení chleba, skvělým způsobem, jak využít přebytky, je právě tento recept na úžasné kváskové lívance.


  • 0

    0 0
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V míse rozmícháme kvásek v mléce pokojové teploty, přidáme mouku, cukr, vanilku a smícháme v jednolité těsto. Volně přikryjeme potravinářskou folii a dáme přes noc do lednice.

Na druhý den vmícháme metličkou do těsta vejce, špetku soli a necháme dvě hodiny při pokojové teplotě volně přikryté.

Mezitím si připravíme tvaroh, který smícháme s medem. Také omyjeme a očistíme ovoce na zdobení.

Lívanečník nebo pánev si zlehka pomocí mašlovačky potřeme olejem (nebo lépe přepuštěným máslem či kokosovým olejem), lžící nabereme těsto a na pánvi tvoříme placičky, které na středním plameni opékáme z obou stran dozlatova.

Na hotové kváskové lívance dáme lžičku připraveného tvarohu s medem, ozdobíme ovocem a ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kváskové lívance

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.