reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zelí odkrojíme od košťálu a listy nakrájíme na větší čtverečky, asi 2 x 2 cm. Cibuli nakrájíme na větší kostky a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle na dlouhé nudličky. Feferonky nakrájíme na proužky a česnek prolisujeme.

Vše dobře promícháme. Přidáme glutasol, sůl, dobře promícháme a směs napěchujeme do 3 - 4 litrové láhve.

V trošce vody rozděláme mouku a nalijeme ji do do připraveného litru vody a necháme přejít varem. Necháme ji vychladnout a nakonec ji nalijeme do láhve. Hrdlo přikryjeme víčkem nebo talířkem a uložíme ji někde u zdroje tepla. Kvašený zelný salát necháme asi 5 dní kvasit v teple. Potom láhev uložíme do chladna.

Kvašený zelný salát podáváme jako přílohu k masu či zelenině.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kvašený zelný salát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.