Kvalitní domácí tvaroh

chuťovka | 4 porce | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 4602x
Tradiční recept na dobrý domácí tvaroh z podmáslí a čerstvého plnotučného mléka. Mléko nejlépe kravské musí být opravdu čerstvé.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Ve skleněné, nebo porcelánové míse dobře promícháme mléko s podmáslím. Mísu přikryjeme čistou utěrkou (plátnem) a necháme stát 24 hodin při pokojové teplotě (20 °C).

Na druhý den zapneme troubu na 50 °C na půl hodiny. Troubu vypneme a odkrytou mísu bez utěrky vložíme do středu trouby. Uzavřenou troubu s mísou necháme pracovat 45 minut. Po určené době vidíme jogurtovou konzistenci.

Připravíme si další mísu, na kterou položíme síto. Na síto položíme čistou utěrku (plátno). Jogurtovou konzistenci přendáme na připravenou utěrku se sítem. Utěrkou se směsí párkrát pootočíme a necháme stát na další hodinu a půl. Takto čistý tvaroh zůstane v utěrce a syrovátka pomalu odkape.

Kvalitní domácí tvaroh se podobá jako zakoupenému 40% tvarohu a 20% tvaroh můžeme také připravit podomácku, ale použijeme čerstvé polotučné mléko místo plnotučného.

Samman autor receptu:

Kvalitní domácí tvaroh

Počet přidaných receptů: 929

Ingredience

na porce

Recept Kvalitní domácí tvaroh byl 19.03.2014 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,5
skvělý recept
170 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kvalitní domácí tvaroh

Celkový počet komentářů: 1
  • Komentář k receptu Kvalitní domácí tvaroh janak 11.08.2014 20:46:14

    tak jsem dnes zkoušela a myslím, že to dopadlo dobře, mám 600 g krásného tvarohu...zítra si dáme do nosu :-)

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kvalitní domácí tvaroh
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept