reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kvalitní a levný domácí kečup

Klasická směs koření, rajčat a zeleniny. Vše vyladěno do chuti kečupu. Recept ve stylu zpracované přebytky ze zahrady = minimální cena a 100% kvalita.


  • 3,3

    12×

    3,3 12
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Postup přípravy

Veškerou zeleninu, ovoce (červená sladká jablka) a feferonku očistíme, pokrájíme na menší kousky, vsypeme do vyšího hrnce, přidáme olej, pepř, sladkou mletou papriku, sůl, cukr a konzervu rajského protlaku. Promícháme, přidáme rozdrcené koření vložené do zvonečku na sypaný čaj nebo sáčku z řidkého plátna. Koření takto vkládádme proto, abychom ho později nemuseli pracně hledat a vybírat z kečupu. Základ na domácí kečup opatrně a za stálého míchání vaříme cca 40 minut bez pokličky.

Po této době vyndáme zvoneček s kořením, přisypeme sáček prášku na nakládání ovoce a zeleniny za studena bez zavařování a teprve potom veškerou směs v hrnci dokonale (čím jemněji, tím lépe) rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši.

Po rozmixování domácí kečup naposledy ochutnáme a doladíme chuť podle naší představy (cukrem a octem). Chuť kečupu by měla být nasládlá až sladká s malinko nakyslým "ocáskem" na konci ochutnávky. Místo octu lze použít citronku do čaje nebo citronovou štávu, chuť kečupu je potom jemnější.

Takto vyladěnou směs přihřejeme k varu, cca 3 - 5 minut prohříváme, mícháme a poté ihned plníme do připravených skleniček či lahviček vypláchlých i s víčky v 8% octu. Plné skleničky s domácím kečupem uzavřeme a ponecháme víčky dolů vychladnout.

Ačkoliv je v receptu spousta surovin, jde pouze o trošky koření za pár korun, z nichž většinu máme doma. Ostatní je zelenina a ovoce ze zahrádky, takže finanční náročnost je opravdu minimální. Takto získáme cca 3 litry kvalitního a levného domácího kečupu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kvalitní a levný domácí kečup

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.