Kuskus s rajčaty

45 min | předkrm | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5267x
Recept na kuskus s pečenými rajčaty a česnekovo-rozmarýnovou chutí, který podáváme s kozím sýrem a rukolou. Pokrm můžeme servírovat jako teplý předkrm nebo lehkou večeři.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kuskus připravíme podle návodu na obalu, ale místo vody použijeme zeleninový vývar. Oloupaný česnek a omytý rozmarýn jemně nasekáme. Červenou cibuli nakrájíme na drobné nudličky. Sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme na jemno.

Cherry rajčátka omyjeme, vložíme v jedné vrstvě do malého pekáčku, zastříkneme olejem a v horké troubě zprudka zapečeme. Jakmile vzniknou na rajčatech tmavé puchýřky, vyjmeme je z trouby a slupky lehce sloupneme.

V hluboké pánvi na oleji s máslem orestujeme za stálého míchání sušená rajčata, cibuli, česnek a rozmarýn. Pak přidáme rajčata i se šťávou, směs ochutíme solí, pepřem a podle potřeby přisladíme cukrem. Nakonec vše zlehka spojíme s kuskusem a podle potřeby dochutíme. Kuskus s rajčaty rozdělíme na porce, obložíme kozím sýrem a podáváme ozdobený rukolou.

Jarka-P autor receptu:

Kuskus s rajčaty

Počet přidaných receptů: 1724

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
20 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuskus s rajčaty

Přidat příspěvek k receptu Kuskus s rajčaty
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept