reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuskus s kuřecím masem v lilku

Kuskus s kuřecím masem v lilku lahodí nejen oku. Recept na moc dobrý hlavní chod.


  • 3,3

    3,2 7
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky. Jarní cibulku a medvědí česnek nasekáme nadrobno, olivy na kolečka. Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka vysoká asi 5 cm. Vnitřek vydlabeme a nakrájíme na malé kousky.

Kuskus zalijeme vařící vodou a necháme 10 minut stát přiklopený pokličkou. Na toto množství postačí necelé 2 dl vody. Pokud zbude po odstátí přebytečná voda, slijeme ji.

Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, 2 lžíce oleje a maso lehce opečeme. Po pár minutách přidáme jarní cibulku, dužinu z lilku a za občasného míchání doděláme, dokud maso není hotové.

Připravenou směs smícháme s kuskusem, olivami, citronovou šťávou a lžící oleje. Osolíme a opepříme.

Na plech vyložený pečícím papírem položíme vydlabané kolečka z lilku a naplníme je kuskusovou směsí. Použijeme jí jen tolik, aby byly lilky naplněné. Kuskus s kuřecím masem v lilku pečeme ve vyhřáté troubě na 170 ˚C necelých 30 minut.

Po upečení kuskus s kuřecím masem v lilku opatrně podebereme, aby směs nevypadla, takto přendáme na talíře. Podáváme se zbylým kuskusem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuskus s kuřecím masem v lilku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.