Jemné kuřecí závitky plněné šunkou a petrželkou podávané se zeleninou a žampionovou omáčkou. Místo kuřecího můžeme použít krůtí.
6 lžic | olej |
sůl | |
0.5 svazku | petrželka |
8 plátků | šunka |
400 g | brambory |
250 ml | voda |
400 g | mrkev |
2 lžíce | rajčatový protlak |
400 g | brokolice |
4 ks | kuřecí prsa |
mletý černý pepř | |
1 balíček | instantní žampionová omáčka |
Maso omyjeme, osušíme, rozpůlíme na roládu a opatrně naklepeme. Pak je osolíme, opepříme a potřeme protlakem z obou stran.
Petrželku propereme, osušíme a otrháme ze stonků. Na řízky rozložíme plátky šunky a otrhanou petrželku, srolujeme je a zajistíme kuchyňskými jehlami nebo párátky. Necháme je chvilku odležet.
Zatím oloupeme brambory a mrkve a pokrájíme je na nudličky. Brokolici očistíme, namočíme do slané vody, necháme okapat a rozdělíme ji na růžičky.Ve třech kastrůlcích rozehřejeme po 2 lžících oleje. V prvním hrnci opečeme závitky. Ve druhém opékáme asi 15 minut nudličky brambor a ve třetím dusíme asi 10 minut brokolici s mrkví. Hotové brambory a zeleninu osolíme a opepříme.
Maso vyjmeme, uložíme do tepla. Vypečenou šťávu zalijeme vodou, podle návodu připravíme instantní omáčku.
Závitky podáváme se zeleninou, brambory a omáčkou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena