reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí závitky podle Petra

Plněné kuřecí řízky, kterým málokdo odolá.


  • 3,9

    14×

    3,9 14
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve si připravíme náplň do kapes. Žampióny očistíme, pokrájíme na kolečka a orestujeme na drobně pokrájeném tlustém od šunky. Po restování přidáme sekanou petrželku a nasekanou mladou cibuli, krátce prohřejeme a odstraníme z ohně.

Z masa vytvoříme kapsy, které osolíme, opepříme a naplníme náplní, na plátky pokrájeným sýrem a plátkem pečeně (část sýru a pečeně odložíme stranou). Kapsu z kuřecího spíchneme párátky a vložíme na zbytek drobně pokrájeného tlustého od šunky, které jsme předtím rozškvařili na hluboké pánvi. Krátce restujeme maso a trochu podlijeme. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.

Maso vyjmeme a přeložíme na ohřátý talíř, ze zbytku po dušení si připravíme pikantní omáčku. Přidáme vodu podle potřeby, sójovou omáčku, zbytek sýra, kečup a zbytek pečeně pokrájené na kostičky. Popřípadě zbytek náplně. Za stálého míchání rozpustíme sýr, můžeme zahustit kečupem, přidáme chilli podle chuti a můžeme ještě dosolit a dopepřit.

Touto omáčkou přelijeme kuřecí závitky a podáváme s vařeným bramborem uvařeným s lístkem bazalky a kmínem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Kuřecí závitky podle Petra

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.