reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí vývar s masovými pirohy

Recept na dobrý vývar jako základ pro jiné drůbeží polévky, ale především na vynikající pirožky vhodné na nejrůznější oslavy.


  • 3,6

    55×

    3,5 55
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

náplň

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Připravíme si vývar. Použijeme půlku kuřete, očištěnou a nakrájenou mrkev, celer a petržel. Přidáme oloupanou cibulku a stroužky česneku. Ochutíme celým pepřem, novým kořením a podle chuti osolíme. Vaříme na mírném ohni, dokud kuře není dost měkké. Potom polévku scedíme přes síto. Čistý vývar ještě dochutíme solí nebo bylinkami.

Uvařené kuřecí maso obereme a pokrájíme najemno. Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso a 1 natvrdo uvařené nastrouhané vajíčko. Ochutíme solí, mletým pepřem, muškátovým květem a přidáme pokrájenou zelenou petrželku. Promícháme a náplň na pirožky necháme vystydnout.

Pirohy si připravíme z listového těsta, které rozválíme a rádýlkem rozkrájíme na čtverce. Na každý čtverec dáme asi lžičku připravené náplně. Přehnutím vytvoříme trojhránky, které potřeme rozšlehaným vejcem. Můžeme posypat sezamovým semínkem nebo kmínem.

Masové pirožky pečeme v mírné troubě dozlatova.

Pirohy podáváme buďto k horkému kuřecímu vývaru nebo samostatně. Vývar třeba k obědu a pirožky studené jako přílohu k zeleninovému salátu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí vývar s masovými pirohy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.