reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Kuřecí spodní stehýnka očistíme, omyjeme a osušíme.

Do pánve nalijeme asi 2 cm oleje. Hrnec, který je v průměru asi o 2 cm menší než pánev, naplníme vodou. Olej rozpálíme a vložíme do něho stehýnka, která opečeme z obou stran. Potom zmírníme oheň, maso zatížíme hrncem s vodou a velice zvolna propékáme doměkka. Občas stehýnka obrátíme a jejich měkkost kontrolujeme vpichem ke kosti. Nesmí vytékat krvavá šťáva.

Mezitím si připravíme zeleninu. Cibuli a pórek očistíme a usekáme na hrubo. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Žampiony očistíme a jemně usekáme. Česnek oloupejme a nakrájíme na plátky. Krajíce chleba zbavíme kůrky a nakrájíme na kostičky. Všechny suroviny smícháme v míse.

Hotová stehýnka vyjmeme a uchováme na teple. Do výpeku přidáme olej, zeleninu a orestujeme. Ochutíme kořením a nakonec vmícháme nakrájený chleba. Znovu vše promícháme a podáváme.

Na talíře rozdělíme porce zeleniny, na kterou klademe stehýnka a vše hustě posypeme pažitkou. Jako přílohu zvolíme chléb nebo těstoviny.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Kuřecí stehýnka v zelenině