reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí stehno v petrželovo-strouhankové krustě

Velmi chutná a jednoduchá úprava kuřecího stehna v troubě, které se chuťově vyrovná smaženému kuřecího stehnu. Recept je na 1 kuřecí stehno, aby se dal lehko přepočítat na celkové množství připravených kusů.


  • 2,5

    39×

    2,5 39
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí stehno omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Stehno vložíme do pekáčku a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Mezitím očistíme nové brambory a pokrájíme je po délce. Petrželovou nať posekáme na jemno a česnek očistíme. Dále si připravíme obalovací směs. V misce smícháme strouhanku s posekanou petrželovou natí a špetkou soli.

Do pekáčku přidáme česnek a kuřecí stehno potřeme olejem, aby nám na něm dobře držela obalovací směs. Naolejované stehno dáme do obalovací směsi, v které ho pootáčíme z každé strany, směs přitlačíme na stehno a obalené stehno vložíme do pekáčku.

Do pekáčku přidáme máslo pokrájené na plátky, pekáček přikryjeme alobalem a vložíme péct do trouby. Stehno pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 200 °C na funkci horní a dolní ohřev. Kuřecí stehno pečeme, až kůrka na povrchu bude pěkně do zlatohněda a do křupava. V polovině pečení stehno obrátíme a přelijeme vypečeným tukem. Asi 15 minut před koncem pečení odstraníme alobal a stehno dopečeme.

Mezitím brambory uvaříme v osolené vodě, uvařené brambory obalíme máslem a posekanou petrželovou natí.

Kuřecí stehna v petrželovo-strouhankové krustě servírujeme teplé s uvařenými brambory a libovolným salátem ze sezónní zeleniny. Takto upravená kuřecí stehna jsou nevysušená, šťavnatá, uvnitř měkká jako máslo a na povrchu křupavá. Stehna jsou výborně ochucená a zdravější jako smažená. Kuřecí stehna jsou vynikající za tepla i za studena s krajícem dobrého čerstvého domácího chleba.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuřecí stehno v petrželovo-strouhankové krustě

    Celkový počet komentářů: 4
    • Markéta Bezděková
      Markéta Bezděková

      Moc dobré!

      Je to zase něco jiného. Kuře jsem potřela místo olejem rozehřátým máslem a do strouhanky přidala čerstvý timián, je to vážně skvělé!

      16.12.2015 12:22:21

      • Markéta Bezděková
        Markéta Bezděková

        Re: Moc dobré!

        Tymián :-)

        16.12.2015 12:23:05

      • Libchen
        Libchen

        Re: Moc dobré!

        Markéta Bezděková, vynikajúco si to vylepšila :-)
        dakujem za prima nápad :-)

        30.12.2015 10:48:00


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí stehno v petrželovo-strouhankové krustě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.