Recept pro milovníky červené řepy, kterou pečeme s kuřecími stehny, česnekem, medem, chilli kořením a tymiánem.
1.5 paličky | česnek |
1 ks | citron |
2 ks | červená řepa |
4 ks | kuřecí stehno |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
2-3 snítky | čerstvý tymián |
zálivka | |
250 ml | vývar |
3 lžíce | med |
1 lžíce | grilovací koření |
0.3 lžičky | chilli paprika |
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a osolíme. Očištěnou červenou řepu nakrájíme na větší dílky. Omytý citron nakrájíme na silnější plátky. Velkou paličku česneku překrojíme na polovinu a rozebereme na neoloupané stroužky. V misce rozmícháme med s vlažným vývarem, přidáme chilli papriku a grilovací koření. Do pekáčku rozložíme červenou řepu, kterou poklademe kuřecími stehny, obložíme česnekem, plátky citronu a snítky čerstvého tymiánu. Vše zakapeme olejem a zalijeme medovou zálivkou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova. Během pečení maso potíráme výpekem a podléváme podle potřeby vývarem. Pečená kuřecí stehna s červenou řepou a česnekem rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory, jasmínová rýže nebo jen bílé pečivo.
Červená řepa: Levná surovina chutná na desítky způsobů
Červená řepa je jedním z nejzdravějších a také stále nejlevnějších druhů zeleniny, přesto je v našich jídelníčcích zbytečně opomíjená. Díky svým zdraví prospěšným účinkům a při správné přípravě i výborné chuti, by rozhodně měla mít své zasloužené místo v (nejen) podzimním jídelníčku. Jak si ji připravit tak, aby opravdu chutnala?
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena