reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí stehna po thajsku

Recept na pikantní kuřecí stehna s kari a kokosovým mlékem.


  • 5,0

    5 9
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Na oleji osmahneme kuřecí stehna a vyjmeme je.

Nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na stejné pánvi dozlatova. Přidáme thajskou kari pastu, 3/4 plechovky kokosového mléka a zamícháme. Vložíme zpět stehna a kousek pomeranče, aby jídlo dostalo nasládlou chuť. Na mírném plameni dusíme tak dlouho, dokud maso nezměkne.

Pak přidáme zbylé kokosové mléko, kuřecí bujon, zakápneme citronovou šťávou a osolíme. Již jen krátce provaříme.

Kuřecí stehna po thajsku posypeme koriandrem, doplníme rýží a ihned podáváme. Množství kari pasty si můžeme upravit podle toho, jak máme rádi ostrá jídla.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuřecí stehna po thajsku

    Celkový počet komentářů: 1

    • yanchee
      yanchee

      dobrý recept

      Pár poznámek:
      na kilo kuřecího stačí 1-2 stroužky česneku, méně je někdy více.
      Koupil jsem kuřecí horní stehna, 8 ks, spolu s pěti křídly. Nejdříve jsem všechno maso uvařil na polévku, stehna po půlhodině až 40 minutách vyndáme, necháme je na pekáči v troubě osmahnout. Křídla jsem vařil dál další půl hodinu. Vývar jsem standardně zpracoval na polévku.
      Mezitím jsem udělal cibuli s česnekem a karipastou na panvi. Po opečení kuřete jsem vylil cibulku s česnekem a kari do masa, podlil asi 300 ml horké vody přidal jsem pepř, chilli, celou plechovku kokosového mléka, jednu nakrájenou červenou papriku na nudličky, 25 dkg nakrájených žampionů a vařil jsem to dalších 30-40 minut.
      Na dochucení kromě pomeranče trochu sojovky, dosolit a zahustit solamylem nebo moukou. Jinak je omáčka řídká, záleží, kdo to jak chce.
      Chuť je třeba vyladit, ochutnávat, karipasta je silná, dát pozor abychom to nepřekořenili. No je to perfektní...! Příloha - obligátní rýže. Supr žrádlo...!

      01.10.2016 17:11:18


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí stehna po thajsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.