reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Kuřecí stehna na kysaném zelí v pomalém hrnci

Kuřecí stehna na kysaném zelí v pomalém hrnci

Recept na českou klasiku upravený pro vaření v pomalém hrnci.


  • 4,3

    30×

    4,3 30
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí stehna očistíme, osušíme, osolíme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na plotně rozpustíme v nádobě (umožňuje-li to pomalý hrnec, pak nejlépe přímo ve vyndávací nádobě pomalého hrnce) sádlo. Na něm orestujeme zprudka z obou stran stehna, která pak vyjmeme a na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme cukr a za stálého míchání necháme pěkně zkaramelizovat. Pak přidáme kysané zelí a za stálého míchání necháme trochu prohřát. Zaprášíme moukou, zamícháme a podlijeme vývarem, dosolíme.

Nádobu naplněnou ingrediencemi umístíme do základny. Na zelí položíme stehna a vše ještě posypeme kmínem a troškou majoránky, přidáme nové koření, pepř a bobkový list. Pomalý hrnec zapneme na cca 5 hodin na pomalejší stupeň (nebo 2,5 hod. na rychlejší). Pokud máme rádi křupavou kůrčičku, po dokončení stehna necháme ještě pár minut pod grilem. Podáváme nejlépe s bramborovými noky, které zamícháme do zelí, nebo s klasickými bramborovými nebo houskovými knedlíky.

Efektu pomalého hrnce lze dosáhnout i přípravou v pečicí troubě ve vhodné nádobě uzavřené víkem, např. skleněné nebo kameninové, zapnutím trouby na relativně nízkou teplotu (100-130°C). Pomalá příprava dodává pokrmům lepší chuť, vůni a maso je vždy dokonale měkké, přitom se nepřipaluje.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuřecí stehna na kysaném zelí v pomalém hrnci

    Celkový počet komentářů: 3

    • Le Diable
      Le Diable

      Naprosté nepochopení pomalého hrnce

      Nic nerestuji, cibuli použiji sušenou, vše zamíchám dám do hrnce, nahoru stehna a peču asi 2 hodiny. Pak přidám pod stehna brambory a peču ještě asi hodinu... do změknutí brambor. Chci li grilovaná stehna, použiji gril a ne pomalý hrnec.

      14.08.2012 18:58:34

      • Johanka
        Johanka

        Re: Naprosté nepochopení pomalého hrnce

        Proč nepochopení? Já také vše restuji. Je k tomu ale potřeba mít dražší model PH, který je na restování přímo konstruován. V chuti to dělá podstatný rozdíl. Stejně tak je rozdíl mezi grilovaným masem a masem, které je děláno v hrnci a pod grilem jen dopečena kůrčička. Obojí je výborné, ale je to prostě jiné. Já bych ovšem dala pod gril i s nádobou PH. Vaření v PH s restováním je skutečné vaření, bez něj je to jen ohřívání. Recept vypadá dobře, vyzkouším určitě.

        14.08.2012 21:27:50

    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí stehna na kysaném zelí v pomalém hrnci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.