Příprava kuřecích stehen na houbách není náročná, doporučuji i pro začátečníky. Navíc houby při dušení masa provoní vaší kuchyni.
4 ks | kuřecí stehno |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
120 g | máslo |
3 ks | cibule |
1 hrst | sušené houby |
mletý černý pepř | |
na ozdobu | |
paprika červená | |
zelená cibulová nať | |
příloha | |
4 balíčky | rýže ve varném sáčku |
Houby namočíme asi na 10 minut do vody. Maso opláchneme ve studené vodě. Cibuli nakrájíme na plátky a smažíme na másle, než zesklovatí. Maso vložíme na cibuli a po obou stranách opékáme, asi 5 minut po každé straně. Pak přidáme máčené a scezené houby. Osolíme, opepříme, podlijeme asi 1/4 litrem vody a dusíme pod pokličkou, do změknutí kuřecích stehen. Během dušení maso obracíme a pokud se šťáva vyvaří, podléváme. Dusíme přibližně 50 minut. Šťávu z masa nezahušťujeme. Rýži uvaříme podle návodu. Její příprava trvá do 25 minut. Kuřecí stehna na houbách podáváme s rýží, zdobíme zelenou cibulovou natí a červenou paprikou.
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena