Kuřecí řízky smažené v pivním těstíčku se šunkou a bylinkami. Recept na chutně připravené kuřecí maso.
4 ks | kuřecí stehenní řízky |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
těstíčko | |
2 ks | vejce |
60 g | šunka |
100 ml | pivo |
80 g | hladká mouka |
1 lžíce | čerstvá petrželka |
Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme, osolíme a naklepeme. Šunku nakrájíme nadrobno. Petrželku omyjeme a jemně nasekáme. Z mouky, vajec a piva umícháme hladké těstíčko, které osolíme a přimícháme nasekanou šunku a petrželku. Maso namáčíme do těstíčka a smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Usmažené řízky necháme okapat na papírové utěrce. Kuřecí stehenní řízky rozdělíme na porce a podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena