reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí steaky s hořčicovými americkými bramborami

Výborný recept na křehké kuřecí steaky a skvělé brambory.


  • 4,0

    24×

    3,9 24
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 656 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Postup přípravy

Protože příprava steaků trvá asi 10 minut, začneme bramborami. Brambory oloupeme a omyjeme. Rozkrájíme na měsíčky. Na větší plech nalijeme olej. Nestačí plech pouze vymastit, musí tam být vrstvička oleje kvůli připékání. Plech poklademe měsíčky brambor, aby se pokud možno nedotýkaly. Posypeme kořením na americké brambory. Brambory pečeme v troubě na 200 °C asi 30 minut.

Připravíme si omáčku na brambory: Cibuli nakrájíme a osmažíme na pánvi dozlatova. Přidáme 3 - 4 lžíce hořčice a chvíli ohříváme. Omáčku přidáme na posledních 10 minut k bramborám.

Maso očistíme a naklepeme z obou stran. Musíme naklepat opravdu důkladně. Když maso na nějakém místě prorazíme, nic se neděje, protože se speče. Posypeme pepřem nebo kořením na steaky a trošku osolíme. Smažíme na oleji, dokud maso nezačne na některých místech hnědnout.

Kuřecí steaky s hořčicovými americkými bramborami podáváme ihned, protože steaky rychle tvrdnou!

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuřecí steaky s hořčicovými americkými bramborami

    Celkový počet komentářů: 2

    • tmacl
      tmacl

      To nemyslíte vážně!! :-O
      FUJ! Stek se nikdy neklepe, ani se nesmí NIKDY propíchnout!! Proč? Mám argument!
      Co je na steaku nejdůležitější - chuť masa a jeho šťávy. Když propíchnete maso, šťáva vyteče a steak bude vyschlý!

      03.01.2012 10:59:46

      • Kamil
        Kamil

        Musím souhlasit. Drůbeží maso nikdy neklepu... Ani tak ne z důvodu, že by vytekla šťáva - podle mě pokud do masa pícháme před pečením, tak se během pečení maso zatáhne a nic nevytéká. Kuřecí maso nenaklepávám prostě proto, že je to zbytečné. Je křehké samo o sobě...

        17.07.2013 13:17:41


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí steaky s hořčicovými americkými bramborami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.