reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuřecí steaky s brambory

Jednoduché kuřecí steaky ze stehenního masa s pečenými brambory.


  • 3,0

    154×

    3 154
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Postup přípravy

Na recept můžeme použít i ověřené kuřecí steaky ze stehen. Doporučuji však nekupovat mražené, jelikož někteří výrobci mají zřejmě jiné představy o kuřecím steaku. Nejlepší je koupit si přímo chlazená stehna, dát si práci a vykostit si je osobně. Z masa jsou třeba odstranit šlachy a balast. Maso je pak kvalitnější než již koupené a také levnější. Maso případně ještě začistíme, omyje a osušíme.

Připravíme si marinádu. Majoránku rozemneme a spolu s kmínem, indickým kari kořením, paprikou, čínskou sójovou omáčkou a dijonskou hořčicí vložíme do vhodné marinovací misky. Vše důkladně rozmícháme. Do základu marinády zašleháme olivový olej, aby získala marináda správnou konzistenci.

Kuřecí steaky lehce naklepeme z obou stran. Je třeba šetrně rozklepat případné zbylé šlachy. Připravené maso vložíme do marinády a necháme v teple marinovat 30minut. Rozehřejeme troubu na 200 °C.

Zatím si nožíkem oškrábeme nové brambory. Velké brambory rozpůlíme, položíme řeznou plochou na pekáč, přikryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby. Brambory pečeme 30 minut. Pak alobal pouze odstraníme a troubu vypneme. Brambory necháme v troubě dojít. Taky na nich bude zlatavá kůrčička.

Steakovou pánev (se sandwichovým dnem) rozpálíme na maximum, přidáme olej a na pánev opatrně vkládáme okapané marinované plátky. Kvalitní pánev peče rychle. Maso pečeme z obou stran dozlatova. Steaky necháme 2 - 3 minuty v teple uležet. Pak je můžeme podle potřeby osolit.

Hotové steaky servírujeme s pečenými brambory. Vhodný se i salát podle fantazie. Je důležité servírovat maso i brambory teplé, protože se při chladnutí mění bouquet a konzistence.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuřecí steaky s brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.