Spodní díly ze stehen očistíme, omyjeme, potřeme česnekem, posypeme kmínem a vložíme do pekáče. Zapečeme při 200 °C po dobu 10 minut, podlijeme vodou a přidáme lžíci sádla. Zvolna pečeme zhruba 40 minut při 180 °C dozlatova.
Jednu menší hlávku bílého zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Špek nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Nakrájené zelí vložíme do vařící osolené vody a dusíme do poloměkka, poté z poloviny scedíme. Na hlubší pánvi si rozškvaříme špek nakrájený na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli a spolu orestujeme dozlatova. Přidáme 15 dkg hladké mouky, vytvoříme jíšku a tu vlijeme do podušeného zelí, necháme zavařit. Přidáme cukr, ocet a sůl a za občasného promíchání necháme asi 20 minut provařit.
Tři střední brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme do mísy najemno. Přidáme 1 vejce, lžíci dětské krupice,15 dkg hrubé mouky, lžičku soli a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme válečky asi 5 cm silné, nařežeme kolečka o síle asi 2 cm, obrátíme překrojenou stranou nahoru a vidličkou mírně vtlačíme otisk. Dáme do vařicí vody a zlehka zamícháme. Uvařené špalíčky vyplavou na povrch, kde je vytáhneme. Špalíčky servírujeme na talíře, přidáme zelí a upečené kuřecí dílky, můžeme vše polít výpekem z kuřat.
Kuřecí spodní díly s hlávkovým zelím a bramborovými špalíčky podáváme jako chutný a vydatný hlavní chod.